Eισβολή Πούτιν στην Ουκρανία: Βρέθηκε κοινό έδαφος – Αρχίζουν πάλι οι διαπραγματεύσεις

File Photo: Στιγμιότυπο από τον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία EPA/SERGEI KHOLODILIN / BelTA




Για όγδοη ημέρα η Ουκρανία ζει τον εφιάλτη του πολέμου ο οποίος ξεκίνησε μετά την απόφαση του  Βλάντιμιρ Πούτιν  να εισβάλει στη χώρα.

Στις 16:00 ώρα Ελλάδας αναμένεται να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Μόσχα και Κίεβο, στο Μπρεστ της Λευκορωσίας, όπως ανακοινώθηκε.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέϊ Λαβρόφ, ο  ανέφερε ότι «η ουκρανική ομάδα πάλι βρήκε κάποιους λόγους για να αναβάλει τις συνομιλίες, μάλλον πήρε πάλι γραμμή από Ουάσιγκτον».

Την ίδια ώρα, οι μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας βρίσκονται υπό ρωσική πολιορκία με τον ρωσικό στρατό να κλιμακώνει τις επιθέσεις. Ουκρανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν σήμερα την παρουσία του ρωσικού στρατού στη Χερσώνα, μεγαλούπολη της νότιας Ουκρανίας η οποία καταλήφθηκε από τους Ρώσους έπειτα από σφοδρές μάχες.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Ο Λαβρόφ λέει ναι στο διάλογο, αλλά με τις «κόκκινες γραμμές» του: Οι ΗΠΑ θέλουν να υποτάξουν τη Ρωσία όπως ο Ναπολέων και ο Χίτλερ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: