Διαψεύδει το Πεκίνο τους Γερμανούς για χρήση κινεζικών drones από την Ρωσία

File photo: Συσκευασμένα drones της κινεζικής εταιρίας DJI για αγροτική χρήση, όπως αναφέρεται σε διαφήμιση της εταιρίας. Photo via Twitter@DJICHINA




Η κινεζική εταιρεία κατασκευής συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), DJI, χαρακτηρίζει ως “παντελώς εσφαλμένες” τις κατηγορίες για τη χρήση των προϊόντων της από τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία.

  • Οι κατηγορίες είχαν διατυπωθεί στο Twitter την Παρασκευή από τη γερμανική εταιρεία MediaMarkt, η οποία απέσυρε τα προϊόντα της από την αγορά, κάνοντας λόγο για χρήση τους από τη Ρωσία, χωρίς να δίνει διευκρινίσεις για την πηγή των πληροφοριών της.

Η DJI απάντησε στις κατηγορίες της MediaMarkt στο Twitter, χαρακτηρίζοντάς τις ως “παντελώς εσφαλμένες” και λέγοντας ότι “προωθεί τις εφαρμογές drone που ωφελούν την κοινωνία”.

Σε δήλωσή της το Σάββατο, η κινεζική εταιρεία δήλωσε ότι δεν υποστηρίζει τη χρήση των προϊόντων της σε πλαίσιο που βλάπτει τις ζωές, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των ανθρώπων. 

Από την πλευρά της η MediaMarkt, δεν αποκάλυψε τις πληροφορίες που κατέχει για την DJI. Απαντώντας σε χρήστη του Twitter που κατηγόρησε την κινεζική εταιρεία για διαρροή δεδομένων GPS των ουκρανικών στρατιωτικών θέσεων προς όφελος της Ρωσίας, ο γερμανικός κολοσσός δήλωσε ότι θα εξετάσει “περαιτέρω ενδείξεις και εξελίξεις”.  

Η DJI είναι μια από τις κινεζικές εταιρείες που συνεχίζει να δραστηριοποιείται στη Ρωσία, σε αντίθεση με πολλές δυτικές επιχειρήσεις που έχουν αποσυρθεί από τη ρωσική αγορά.

Στις 16 Μαρτίου, ο Μιχάιλο Φεντόροφ, ο Ουκρανός Υπουργός Ψηφιακής Ανάπτυξης, δήλωσε ότι ζήτησε μέσω επιστολής από τον ιδρυτή της DJI, Φρανκ Γουάνγκ, να διακόψει τις σχέσεις της με τη Ρωσία και παράλληλα κατηγόρησε τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί τα προϊόντα της DJI για την καθοδήγηση πυραύλων με σκοπό τη δολοφονία Ουκρανών πολιτών.

Την επόμενη ημέρα, η κινεζική εταιρεία απάντησε στο Twitter λέγοντας ότι τα προϊόντα της είναι ακατάλληλα για στρατιωτική χρήση.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΚΥΠΕ/ΠΧ/ΓΒΑ

Ο Καγκελάριος διαβεβαιώνει τους Γερμανούς: Η ενεργειακή εξάρτηση της χώρας από τη Ρωσία θα τελειώσει “αρκετά γρήγορα”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: