Bild: Λύνει και δένει ο Σρέντερ στο Κρεμλίνο: Ο Γερμανός φίλος του Πούτιν σε επαφές με Αμπράμοβιτς και διαπραγματευτές

Στο πρωτοσέλιδο της Bild η είδηση για συνάντηση του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας με τον ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς στη Μόσχα. Screenshot via bild.de




Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ συναντήθηκε και με τον Ρώσο ιδιοκτήτη της Τσέλσι, ολιγάρχη Ρομάν Αμπράμοβιτς στη Μόσχα για αρκετές ώρες την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημεριδας Bild.

Ο σκοπός της «διπλωματικής» αποστολής του λομπίστα της Gazprom παραμένει άγνωστος, σημειώνει η εφημερίδα, η οποία προσθέτει ότι ο Σρέντερ δεν έχει παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του εποπτικού συμβουλίου στη Nord Stream AG και τη Rosneft παρά τις εκκλήσεις της γερμανικής κυβέρνησης η οποία μαθαίνει τα νέα του… από τον Τύπο.

Ο Σρέντερ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα είχε πολύωρη συνάντηση με τον επιστήθιο φίλο του Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και με τον επικεφαλής των διαπραγματευτών της Ρωσίας με την Ουκρανική αντιπροσωπεία,  Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.

  • Ο Σρέντερ παρέμεινε στην Μόσχα μέχρι το Σάββατο, οπότε αναχώρησε για την Τουρκία.

Η Bild επισημαίνει ότι ο Σρέντερ συναντήθηκε με τον Αμπράμοβιτς το βράδυ της Πέμπτης στο πολυτελές ξενοδοχείο Kempinski κοντά στο Κρεμλίνο. Μάλιστα, η σύζυγος του Σρέντερ, εθεάθη επί ώρα στο λόμπι του ξενοδοχείου να τραβάει σέλφι για το Instagram….

To γραφείο του Γερμανού καγκελαρίου, Όλαφ Σολτς, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έμαθαν για το ταξίδι του πρώην καγκελαρίου στη Μόσχα μόνο μέσω του Τύπου, ενώ η ουκρανική πλευρά διέψευσε ότι είχε αναθέσει στον Σρέντερ να ενεργήσει ως ενδιάμεσος στον επί χρόνια φίλο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, ο οποίος είναι προσωπικός φίλος του Πούτιν και έχει δεσμούς με ρωσικές εταιρείες, είχε συναντήσει Ουκρανούς που συνδέονται με την αντιπροσωπεία των διαπραγματευτών του Κιέβου στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, έγραφε σε άλλο δημοσίευμα η Bild am Sonntag.

Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα, ο Σρέντερ ήταν ο μόνος που είχε απευθείας επαφές τόσο με τον Πούτιν όσο και με κορυφαίους αξιωματούχους της Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από Bild

 

Μυστήρια πήγαινε – έλα του Σρέντερ: Συναντήθηκε με Πούτιν κι έφυγε μετά για Τουρκία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: