Μπάτε …Ρώσοι αλέστε: Η Κύπρος έχει γίνει τσιφλίκι τους, οι τράπεζες ξεπλένουν παράνομο χρήμα…

Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο, Στανισλάβ Β. Οσάτσι. Φωτογραφία Πολίτης via Sigma




Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο, Στανισλάβ Β. Οσάτσι, δεν μου είναι συμπαθής. Πέραν του ότι αφήνει συχνά τη γλώσσα του να πηγαίνει περίπατο, «πιάστηκε» να αναμειγνύεται και στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της Κύπρου.

Πάντα σημειώνω, όταν ασχολούμαι με τη χώρα του «Ξανθού Έθνους», ότι και οι Σοβιετικοί και οι Ρώσοι στάθηκαν στο πλευρό της Κύπρου, ακόμα και όταν συμμάχησαν με την κατοχική Τουρκία, αν και μας χρησιμοποίησαν ασύστολα την εποχή του «Ψυχρού Πολέμου».

Στο Κυπριακό έχουν -ή μάλλον είχαν- θέσεις αρχών. Διότι οι Ρώσοι είναι εκδικητικοί και κάνουν όπως τα παιδιά όταν χάνουν στο ποδόσφαιρο στις αλάνες του χωριού. Κλαίνε και οδύρονται, και εκεί που τους …παρηγορείς, στην φέρνουν πισώπλατα.

Οι απειλές του κ. Πρέσβη στη συνέντευξη του προς το κυπριακό κανάλι Σίγμα, δεν ήταν μόνο υπερβολικές. Ήταν απαράδεκτες και αποτελούν παραβίαση του διπλωματικού στάτους του κ. πρέσβη. Η Μόσχα ανέμενε ότι η Κύπρος θα στήριζε την απαράδεκτη πράξη της εισβολής; Γιατί; Μα είναι δυνατόν;

Ποιος έδωσε τέτοια εντύπωση στον κ. Πρέσβη της Ρωσίας; Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης; Ο υπουργός Εξωτερικών Κασουλίδης; Κάποιος δικηγόρος που αντιπροσωπεύει στο νησί τους Ρώσους ολιγάρχες; Κάποιος λογιστής που τους «καθαρίζει» τις παρανομίες στο άψε σβήσε;

΄Όποιος και νάναι σφάλλει. Δυστυχώς η Κύπρος έχει μετατραπεί σε τσιφλίκι των ολιγαρχών. Ξεπλένουν τα χρήματα τους μέσω των κυπριακών και των «άλλων» τραπεζών, και έχουν αλώσει εκ των έσω τα κυπριακά τραπεζικά συστήματα.

Δυστυχώς οι Ελληνοκύπριοι πολιτικοί τους επέτρεψαν να κάνουν ότι θέλουν στο νησί και αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Η Κύπρος έχει τη δική της διαφθορά, έχει και αυτή των Ρώσων πολυεκατομμυριούχων. Πρέπει να πατάξει παραδειγματικά και τις δύο.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Τολμώ να παρατηρήσω ότι η μαζική προσέλκυση των λεγόμενων ρωσικών επενδύσεων, που στην πραγματικότητα αφορούσε το ξέπλυμα των χρημάτων τους, ήταν η πράξη που ανέδειξε την διαφθορά σε …επιστήμη. Τα σαϊνια οι Κύπριοι πολιτικοί άδραξαν την ευκαιρία. Σιγά που θα την έχαναν… Οι Ρώσοι ολιγάρχες ήταν οι πρώτοι που αγόρασαν τα «χρυσά διαβατήρια». Τα πλήρωσαν ακριβά, διότι η τιμή αυξανόταν επειδή έπρεπε να προστεθεί και το ποσό που αναλογούσε στο διεφθαρμένο σύστημα. Ακόμα και τώρα ο τραπεζικός κλάδος καλύπτει τις ρωσικές παρανομίες. Όταν ετέθη στην Ευρωπαϊκή Ένωση το ζήτημα της εκδίωξης των ρωσικών τραπεζών από το σύστημα swift, ποιες χώρες αντέδρασαν; Η Γερμανία, η Ιταλία και φυσικά η Κύπρος. Και οι όποιες διαψεύσεις δεν γίνονται αποδεκτές….

Μιχάλης Ιγνατίου
Hellas Journal

«Ο Πούτιν τρελάθηκε και κάνει παλαβομάρες»: Στην Μπίλα Τσέρφκα, τα σουπερμάρκετ αδειάζουν και οι κάτοικοι ετοιμάζονται

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: