Ανησυχία για τον πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη: «Έχουν τρόφιμα για άλλες 5 μέρες» – Η μαρτυρία του πατέρα του [video]

File Photo κ. Γεώργιος Ανδρουλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μιλήσαμε σήμερα το πρωί για λίγα λεπτά. Το κτίριο του ΟΑΣΕ, που είναι διαμορφωμένο ως καταφύγιο, είναι λίγο απομακρυσμένο από την πόλη, περιφραγμένο και θεωρείται ασφαλές. Screenshot via Open Tv video




Όπως ο ίδιος σημείωσε, τα τρόφιμα αλλά και το νερό που έχει στη διάθεσή του είναι λιγοστά.

«Έχει τροφή για πέντε μέρες, μετά δεν ξέρουν τι θα γίνει», είπε χαρακτηριστικά. «Τρεχούμενο νερό δεν έχουν, ρεύμα δεν έχουν, ο φωτισμός γίνεται με ότι κεριά τους έχουν περισσέψει», τόνισε στη συνέχεια.

 

 

Ο κ. Γεώργιος Ανδρουλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μιλήσαμε σήμερα το πρωί για λίγα λεπτά. Το κτίριο του ΟΑΣΕ, που είναι διαμορφωμένο ως καταφύγιο, είναι λίγο απομακρυσμένο από την πόλη, περιφραγμένο και θεωρείται ασφαλές. Δίπλα είναι και ένα παλιό τζαμί, που είναι σημείο αναφοράς και είναι δύσκολο να πέσει οβίδα εκεί. Μου είπε χθες, ότι όσο πάνε πλησιάζουν οι πυροβολισμοί. Κάποιοι που βγήκαν έξω, είδαν μια κατεστραμμένη πόλη».

«Έχουν τρόφιμα, που τους έφερε η αστυνομία. Μέσα στο καταφύγιο βρίσκονται περίπου 100 άτομα, Ουκρανοί υπάλληλοι του ΟΑΣΕ, πολλοί από αυτούς με τις οικογένειες τους, μάλιστα υπάρχει και ένα μωρό που γεννήθηκε έξι ημέρες, πριν πάνε στο καταφύγιο. Έχουν νερό. Τα αποθέματα τους είναι για πέντε ημέρες από τώρα. Ρεύμα δεν έχουν. Ο φωτισμός γίνεται με κεριά. Είναι ευρύχωρο το μέρος, οργανωμένο. Ο ένας βοηθάει τον άλλον. Χθες με πήρε ο ίδιος ο κ. Δένδιας και με ενημέρωσε για το σχέδιο απομάκρυνσης του γιου μου», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Με πληροφορίες από Open Tv μέσω ethnos.gr

Από τον Κάρολο Τάκερμαν στον Τζορτζ Τσούνη: 47 πρεσβευτές των ΗΠΑ στην Αθήνα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: