Αυτή την εβδομάδα οι 27 της ΕΕ θα συζητήσουν το αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη

File photo: Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιδεικνύει το υπογεγραμμένο από τον ίδιο αίτημα της χώρας του για ένταξη στην ΕΕ. 24 Φεβρουαρίου 2022. EPA/TELEGRAM/V_Zelenskiy_official / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν το αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη στο μπλοκ των 27 κρατών μέσα στις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Η αλληλεγγύη, η φιλία και η άνευ προηγουμένου βοήθεια της ΕΕ για την Ουκρανία είναι αταλάντευτες. Θα συζητήσουμε το αίτημα της ένταξης της Ουκρανίας μέσα τις επόμενες ημέρες“, είπε.

Οι ηγέτες της ΕΕ έχουν προγραμματίσει να συζητήσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και την προσπάθεια της χώρας να ενταχθεί στην ΕΕ, σε μια άτυπη σύνοδο κορυφής στο Παρίσι την ερχόμενη Πέμπτη.

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις Μπορέλ, η γαλλική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ ανακοίνωσε ότι  “ξεκίνησε σήμερα τη διαδικασία για την εξέταση των αιτήσεων προσχώρησης της Ουκρανίας, της Γεωργίας και της Μολδαβίας στην ΕΕ”

Οι τρεις χώρες υπέβαλαν το αίτημά τους μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με πρώτο, φυσικά, το Κίεβο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να διατυπώσει την επίσημη θέση της και οι 27 θα πρέπει στη συνέχεια να αποφασίσουν αν θα χορηγήσουν καθεστώς υποψηφίας προς ένταξη χώρας στις αιτηθείσες, πριν να ξεκινήσουν οι μακρές και περίπλοκες διαπραγματεύσεις.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Οι 4 όροι της Ρωσίας για τερματισμό εισβολής: Ουσιαστικά ζητεί πλήρη παράδοση Ουκρανίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: