Μια παράξενη…αυτοπεποίθηση: Η Οξφόρδη δεν σε κάνει αυτόματα αστό, αγαπητέ Ευκλείδη Τσακαλώτο…

FILE PHOTO: O Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλάει στη Ολομέλεια της Βουλής. AΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Δεν ξέρω αν αυτός ο δύστυχος ο Τσακαλώτος νομίζει ότι είναι ότι είναι αστός, αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν αποπνέει τίποτα το ραφινέ. Δεν τον βοηθάει και το παρουσιάστικο του. Περισσότερο σαν στραβοχυμένος γκασταρμπάιτερ φαίνεται που μιλάει τα ελληνικά με προφορά(ενίοτε και σύνταξη) μετανάστη από το Μπρίσμπειν της Αυστραλίας.

Τίποτα λοιπόν το αστικό πάνω του. Μπορεί να τελείωσε την Οξφόρδη, αλλά μπροστά του ο Τσίπρας μοιάζει με Λόρδο. Αυτό ως πρώτη διαπίστωση.

Ως δεύτερη διαπίστωση θα προσέθετα, ότι η καταγωγή από μία αστική οικογένεια, δεν σε χρίζει αυτομάτως αστό. Ούτε και η μόρφωση σε αστικά πανεπιστήμια φτάνει από μόνη της. Η ιδιότητα είναι απόρροια μιας ευρύτερης παιδείας, ίσως και μιας κοσμοθεωρίας την οποία αμφιβάλλω αν ο Τσακαλώτος συμμερίζεται.

  • Το εκπληκτικό σε κάθε περίπτωση είναι πώς ένας «αριστερός» και καλά, παινεύεται για την αστική προέλευση του. Και την προβάλει ως συγκριτικό πλεονέκτημα «αυτοπεποίθησης», απέναντι στον «ανασφαλή» αρχηγό του κόμματος.

Παιδεύτηκα πολύ για να βρω την απάντηση σχετικά με την ολίγον ξεκούδουνη αυτή τοποθέτηση του Τσακαλώτου στην «αστική» Καθημερινή. Του Τσακαλώτου, που ας σημειωθεί ότι συχνά-πυκνά, μαζί με τα άλλα παιδιά, την βγαίνει στον Τσίπρα εξ αριστερών…

Κατέληξα τελικά στο συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος έχει αρχηγικές φιλοδοξίες. Και νόμισε ότι βρήκε τρόπο να τις εκφράσει. Για να ηγηθεί με κάποιο τρόπο εκείνου του απίθανου συνονθυλεύματος των 30, των 50, ή των 150 (θα σας γελάσω) που θέλουν να απαλλαγούν από τον Τσίπρα. Λες και υπάρχει κάτι άλλο  που θα μπορούσε να φυτρώσει στον παρδαλό λαχανόκηπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ήξερε λοιπόν τι έπρεπε να προσάψει στον Τσίπρα ο άλλοτε υπουργός του και ανακάλυψε την ανασφάλεια, ένεκα λαικών καταβολών. Ανακάλυψε και τους κακούς συμβούλους που είναι αιτία πάσης νόσου στην πολιτική.

Διερωτώμαι κατ’ αρχήν όμως ποιοι είναι αυτοί οι σύμβουλοι. Γιατί σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη, δεν γνωρίζω να έχει προστρέξει σε κάποιους έξω από τον κομματικό μηχανισμό ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Κι ίσως μάλιστα αυτό να εξηγεί τον τραγικό εγκλωβισμό του σε ζητήματα στρατηγικής.

  • Οσο για την «ανασφάλεια» του ανδρός έχω πολλές αμφιβολίες. Το πολιτικό χαρακτηριστικό του Τσίπρα σίγουρα δεν είναι η ανασφάλεια. Είναι το θράσος και η κυνική αντιμετώπιση των πραγμάτων όταν…στραβώνουν. Οπως άλλωστε και των περισσότερων  που επιδίδονται στο σπόρ της πολιτικής.

Εκτός και αν ο Τσακαλώτος, βέβαια,  εννοεί  ανασφάλεια την καχυποψία του αρχηγού, απέναντι σε διάφορους σαν και του λόγου του, που προσπαθούν να τον «κεντήσουν» σε πρώτη ευκαιρία . Ε, λοιπόν στη θέση του Τσίπρα με κάτι τέτοια φίδια που κυκλοφορούν στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου κι εγώ θα αισθανόμουν λίαν ανασφαλής, αγαπητέ Ευκλείδη.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ο ρόλος του Φαναρίου στην ουκρανική κρίση: Eνας Πατριάρχης που έχει φωνή για να αντιπαρατίθεται με τους Ρώσους;

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: