Μια κασέτα του μακαρίτη Βγενόπουλου «πυρπολεί» Βασιλική Θάνου και πολιτικό σκηνικό: Συγκλονιστικό ντοκουμέντο λέει η ΝΔ

File Photo: Η Βασιλική Θάνου. Φωτογραφία Αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Μια ηχογραφημένη συνομιλία, από το «μακρινό» 2016 που είδε σήμερα Τετάρτη το φως τη δημοσιότητας μάς επιστρέφει πίσω σε εποχές περίεργες με πολλές καταγγελίες και αλληλοκατηγορίες.

Στο ηχητικό που φιλοξενεί κατ’ αποκλειστικότητα ο ιστότοπος iefimerida.gr και υπογράφει η δημοσιογράφος Δήμητρα Κρουστάλλη ακούγονται ο μακαρίτης επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος και γυναίκα επιχειρηματίας που ταυτοποιείται με τα αρχικά Δ.Μ.

Όπως είναι γνωστό από το παρελθόν ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε καταγγείλει τον Μάιο του 2016 ότι του ζητήθηκαν, μέσω τρίτου προσώπου, χρήματα με τη «μέθοδο του βιβλίου», να τα τοποθετήσει δηλαδή μέσα σε ένα βιβλίο, και ότι του ζητήθηκε μέγεθος «βιβλιοθήκης». Εκείνη την περίοδο κρινόταν η έκδοση δύο στενών συνεργατών του, στελεχών της MIG, από την Ελλάδα στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το ηχητικό, η επιχειρηματίας Δ.Μ. εμφανίζεται να παραδέχεται ότι του μετέφερε αίτημα της τότε προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου για «βιβλία» και ότι αν τελικώς ο επιχειρηματίας έδινε τα χρήματα, αυτά θα πήγαιναν απευθείας στην τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ενώ ο γιος της, κατά τη Δ.Μ., θα είχε τον ρόλο του εισπράκτορα.

«Αν, κύριε πρόεδρε, δίνατε οποιαδήποτε χρήματα, θα πήγαιναν σε εκείνη αυστηρά και μόνο σε εκείνη», φέρεται να λέει.

Ο Βγενόπουλος τότε δεν έδωσε, τότε, πολλές λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, επειδή την ίδια ημέρα είχε καταθέσει τη μηνυτήρια αναφορά του κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου, στην οποία εξιστορούσε όλα τα γεγονότα του εκβιασμού του, και ανέμενε, όπως είπε, να τα ερευνήσει η Δικαιοσύνη και όχι τα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ του iefimerida στη μηνυτήρια αναφορά του ο επιχειρηματίας αναφέρει ότι η γνωριμία του με τη Δ.Μ. έγινε μέσω ενός κοινού φίλου, αστυνομικού, στις 8 Σεπτεμβρίου του 2014. Εκείνη, η Δ.Μ., προθυμοποιήθηκε να τον φέρει σε επαφή με τη Θάνου. Πράγματι, στις 23 Σεπτεμβρίου η Δ.Μ. «συνοδευόμενη από την κυρία Θάνου ήρθαν να με συναντήσουν στο γραφείο της διοίκησης του νοσοκομείου “Υγεία”, το οποίο ανήκει στον Όμιλο της MIG».

Η Θάνου, που τότε ήταν αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, του είπε ότι μίλησε με τον εισαγγελέα Διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνο προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο η προκαταρκτική εξέταση ώστε να λήξει η σχεδόν δίχρονη «ομηρία» του. Ο εισαγγελέας δυσφόρησε με την παρέμβαση αυτή, καθώς, όπως λέει ο Βγενόπουλος στην ηχογραφημένη συνομιλία, η Θάνου «τον έβγαλε από μια συνάντηση που ήταν, και φώναζε μετά ο Ελευθεριάνος, το ‘λεγε δεξιά και αριστερά».

Και όταν ο επιχειρηματίας τον συνάντησε, προκειμένου να ζητήσει την επίσπευση της διαδικασίας, εκείνος του είπε ότι «τέτοιες πρωτοβουλίες δεν βοηθούν γιατί ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν και πολλές άλλες υποθέσεις που χειρίζονται και κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν».

Την επόμενη ημέρα η Δ.Μ. του μετέφερε μήνυμα ότι η Θάνου «κάτι περιμένει σε αναγνώριση της βοήθειάς της». Ο Βγενόπουλος της έστειλε ένα ασημικό, δώρο για τα Χριστούγεννα.

Έπειτα από μια μακρά περίοδο σιωπής, η Δ.Μ. επανήλθε την παραμονή της ανάληψης των καθηκόντων της Θάνου ως υπηρεσιακής πρωθυπουργού, τον Αύγουστο του 2015. Μετέφερε ξανά μήνυμα της Θάνου, ότι «τώρα που έχει γίνει πρόεδρος του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακή πρωθυπουργός», θα μπορούσε να βοηθήσει αποτελεσματικά τον Βγενόπουλο «σε ό,τι επιθυμούσε». Εκείνη την περίοδο του τηλεφώνησε και ο γιος της Θάνου, ο οποίος είναι δικηγόρος. «Μου συστήθηκε ως “γιος της πρωθυπουργού” και μου ζήτησε συνάντηση». Ο επιχειρηματίας προτίμησε να μην τον συναντήσει.

Η πλήρης απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας Βγενόπουλου

Την ώρα που ο επιχειρηματίας παραχωρούσε τη συνέντευξη Τύπου, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τον οποίο, επίσης, κατήγγειλε για εναντίον του παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη ο Βγενόπουλος, επισκεπτόταν «για ευχές», όπως δήλωσε αργότερα, την κυρία Θάνου στο γραφείο της. Όταν ρωτήθηκε για τις καταγγελίες, απάντησε «δεν ασχολούμαι με τον κ. Βγενόπουλο».

Η κυρία Θάνου, από την πλευρά της, δήλωσε ότι όσα είπε ο επιχειρηματίας ήταν «αθλιότητες», «ανακριβή», «κατασκευασμένα» και «ανυπόστατα». Και προσέθετε ότι όταν θα ενημερωνόταν για το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς, θα έπραττε τα δέοντα.

Η έρευνα των καταγγελιών του, έπειτα από τη διαδοχική «εξαίρεση» ενός ή δύο εισαγγελέων, ανατέθηκε στην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη. Η Ζαΐρη, πρόσωπο της επιρροής Θάνου, όπως λένε εισαγγελικές πηγές, αρχειοθέτησε τη μηνυτήρια αναφορά μέσα σε μόλις 5 ημέρες!

Ν.Δ.: Συγκλονιστικά όσα ακούγονται, να δώσει απαντήσεις ο κ. Τσίπρας

Τα όσα συγκλονιστικά ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο που σήμερα ήλθε στη δημοσιότητα, αποκαλύπτουν ένα σκοτεινό κύκλωμα στον χώρο της Δικαιοσύνης, το οποίο λειτουργούσε σε συνέργεια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Εκβιασμοί, μεσολαβήσεις, “βιβλιοθήκες”, χρηματισμοί και διώξεις ακέραιων δικαστών που δεν υπηρετούσαν τα σχέδια τους, συνθέτουν ένα θλιβερό παρασκήνιο σε υποθέσεις μείζονος οικονομικού ενδιαφέροντος που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.

Και μάλιστα στις υποθέσεις αυτές φέρεται να εμπλέκονται ανώτατοι δικαστικοί και η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Φαίνεται όμως ότι αυτή ήταν η “κανονικότητα” της εποχής ΣΥΡΙΖΑ και των παραδικαστικών κυκλωμάτων που μεγαλούργησαν με την ανοχή του κ. Τσίπρα είτε στοχοποιώντας πολιτικούς αντιπάλους είτε εκβιάζοντας επιχειρηματίες για εκκρεμείς υποθέσεις τους στη Δικαιοσύνη.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και πρέπει να απαντηθούν.

Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα για τη δράση της εκλεκτής του Κας Θάνου που επί πρωθυπουργίας του έγινε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπηρεσιακή Πρωθυπουργός και νομική του σύμβουλος, για να την διορίσει τελικά Πρόεδρο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού;

Τον απασχόλησε ποτέ, όταν την τοποθετούσε σε υψηλές θέσεις, ότι επί της Προεδρίας της Κας Θάνου η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο επιχειρηματίας σε βάρος της για εκβίαση, αρχειοθετήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς καν να ληφθούν καταθέσεις μαρτύρων που είχαν προταθεί;

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ: Κατ’ εντολή Μητσοτάκη το δημοσίευμα

“Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας iefimerida.gr για την υπόθεση Βγενόπουλου, την οποία επανέφερε σήμερα στο προσκήνιο προφανώς κατ’ εντολή του Μεγάρου Μαξίμου, όπως φαίνεται και από την εσπευσμένη ανακοίνωση της ΝΔ, αφορά μία γνωστή υπόθεση η οποία έχει εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη ήδη από το 2016”, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

“Αν υπάρχει οποιοδήποτε νέο στοιχείο, οφείλουν οι κάτοχοί του να δώσουν άμεσα στη Δικαιοσύνη, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά του”, υπογραμμίζει και σχολιάζει:

“Από εκεί και πέρα, όσο το καθεστώς Μητσοτάκη θα βλέπει τον κλοιό να σφίγγει, τόσο θα επιλέγει πυροτεχνήματα και αντιπερισπασμούς, μήπως και ξεφύγει η δημόσια συζήτηση από την ακρίβεια, τη λεηλασία στο δημόσιο με τα 7 δις απευθείας αναθέσεων, την οργή των πολιτών και τις καταγγελίες ακόμη και γαλάζιων ευρωβουλευτών για τις διώξεις δικαστών και δημοσιογράφων, που μας συγκρίνουν με την Ουγγαρία του Όρμπαν”.

“Όσες κασέτες και να ανασύρει από το συρτάρι του το καθεστώς Μητσοτάκη, ας γνωρίζει ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης για αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα;”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η προσωπική υπόσχεση του κ. Μητσοτάκη στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις: Και ένα προσωπικό στοίχημα…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: