«Μεσολαβητές» της συμφοράς στην ουκρανική κρίση, ταραξίες διαρκείας στο Αιγαίο: Νέες υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά

File Photo: Σχηματισμός τουρκικών αεροσκαφών F-16. Φωτογραφία: Τουρκική Αεροπορία




Νέες υπερπτήσεις πραγματοποίησαν σήμερα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση στις 16:16 πάνω από το Φαρμακονήσι και στις 16:18 πάνω από τους Λειψούς, σε ύψος 28.000 ποδών.

Οι νέες παραβιάσεις επισυμβαίνουν σε χρονική στιγμή που η τουρκική διπλωματία διαφημίζει ότι επιθυμεί να παίξει μεσολαβητικό ρόλο στη ρωσο-ουκρανική σύρραξη

Συγκεκριμένα , σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ανώτεροι σύμβουλοι του Ερντογάν και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «συμφώνησαν τη Δευτέρα να εντείνουν τις προσπάθειες για συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας προκειμένου να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός».

Αφορμή για τα τουρκικά δημοσιεύματα η επικοινωνία του Ιμπραήμ Καλίν -του επικεφαλής συμβούλου του Ερντογάν- με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, κατά την οποία «συζήτησαν την εισβολή και άλλα περιφερειακά ζητήματα» σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ιδιωτικό Πρακτορείο Ειδήσεων Demiroren (DHA).

«Συμφωνήθηκε να ενταθούν οι κοινές προσπάθειες για ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας να αποφέρουν αποτελέσματα και να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός», αναφέρεται στην ανακοίνωση, που επικαλείται το DHA σύμφωνα με το Reuters.

Wagner Group, ο «ιδιωτικός» στρατός του Πούτιν: Η παγκόσμια, βρώμικη δράση 10.000… χασάπηδων [σκληρό βίντεο]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: