Καταπέλτης ο Μενέντεζ κατά Πούτιν: Απαιτείται ιστορική αλλαγή απέναντι στον «δεσπότη» του Κρεμλίνου

FILE PHOTO: O γερουσιαστής Μπομπ Μεντένεζ EPA/MICHAEL REYNOLDS




«Απόψε, η καρδιά μου είναι βαριά για τον λαό της Ουκρανίας. Καθώς προσευχόμαστε γι’ αυτούς σε αυτή τη σκοτεινή στιγμή αβεβαιότητας, είναι σαφές ότι η ιστορία θα αποδείξει ότι η απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να θυσιάσει τις ζωές αμέτρητων Ουκρανών και Ρώσων έγινε από φόβο.

Από φόβο να επιτρέψει σε ένα γειτονικό ανεξάρτητο, κυρίαρχο έθνος να επιδιώξει τη δημοκρατία και την ελευθερία», ανέφερε ο Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ αντιδρώντας στο άκουσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Αυτή η απρόκλητη επίθεση έφερε στο επίκεντρο την ανάγκη να αποβληθεί η σημερινή ηγεσία του Κρεμλίνου από τη διεθνή κοινότητα. Το σήμερα πρέπει να σηματοδοτήσει μια ιστορική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος βλέπει και αντιμετωπίζει τον ‘δεσπότη’ στη Μόσχα, πρόσθεσε, στρέφοντας τα πυρά του κατά του Πούτιν.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί μας έχουν δημιουργήσει με επιτυχία έναν διεθνή συνασπισμό για την αντιμετώπιση της ρωσικής επιθετικότητας. τώρα πρέπει να αρνηθούμε να σταθούμε και να παρακολουθούμε τους αθώους Ουκρανούς άνδρες, γυναίκες και παιδιά να υποφέρουν. Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, δεσμεύομαι να διασφαλίσω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τηρήσουμε την ευθύνη μας να επιφέρουμε το μέγιστο κόστος για τον Πούτιν, τη ρωσική οικονομία και όσους επέτρεψαν και διευκόλυναν αυτή την καταπάτηση της κυριαρχίας της Ουκρανίας, είπε ακόμη ο Μπομπ Μενέντεζ, η δήλωση του οποίου καταλήγει ως εξής:

«Οι Ουκρανοί είναι ένας ανθεκτικός, αποφασιστικός λαός. Γνωρίζουμε ότι θα υπερασπιστούν τη χώρα τους και την ελευθερία τους. Και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους. Αλλά απόψε, οι προσευχές μας απευθύνονται σε ένα ολόκληρο έθνος, μικρούς και μεγάλους, που αρνούνται να αφήσουν έναν τύραννο να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη για να επιβάλει τη θέλησή του στην Ουκρανία».

Μπάιντεν σε Ζελένσκι: Απρόκλητη και αδικαιολόγητη η εισβολή της Ρωσίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: