Κανονικό παράρτημα του ISIS η Τουρκία: Τζιχαντιστής αποκάλυψε κρύπτες όπλων, πυρήνες και στόχους επιθέσεων

File Photo: Τζιχαντιστές κρατούν υψωμένα τα όπλα τους. Photo via amna.gr (ΑΠΕ-ΜΠΕ)




Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έχει επιδοθεί σε μια επιχείρηση μεταφοράς των περισσότερων από τις καθοριστικές του επιχειρήσεις στην Τουρκία από το 2019 και μετά και, συγκεκριμένα, μετά την εξόντωση του τότε αρχηγού του Αμπου Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Μέχρι τώρα όπλα του Ισλαμικού Κράτους είναι κρυμμένα σε έξι επαρχίες της Τουρκίας, είπε ο ο φερόμενος ως αρχηγός του ISIS στην Τουρκία,  Κασίμ Γκιουλέρ. 

Οι αποκαλύψεις έγιναν από τον Τούρκο τζιχαντιστή κατά την διάρκεια της κατάθεσής του, κατόπιν της σύλληψής του, στις τουρκικές αρχές.

Οι έξι επαρχίες είναι η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη, η Μερσίνα, το Ντενιζλί, το Βαν και τα Άδανα, ανέφερε ο Γκιουλέρ, σύμφωνα με την Deutsche Welle Turkish.

  • Το ISIS έχει παραρτήματα σε 12 επαρχίες, πρόσθεσε ο πληροφορδιοδότης πλέον των τουρκικών αρχών.

Ο Γκιουλέρ, που συνελήφθη τον Ιούνιο του 2021 κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, είπε στις αρχές ότι το ISIS είχε ξεκινήσει ένα σχέδιο για να εφαρμόσει αυτό που αποκαλούσε «σχέδιο του βουνού» στις νότιες επαρχίες Μερσίνα, Άδανα, Οσμάνιγε και Χατάι της Τουρκίας για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης από Τουρκικό έδαφος.

  • Η ομάδα σχεδίαζε επίσης να φέρει τους τζιχαντιστές της από την Ευρώπη στην Τουρκία  για εκπαίδευση, είπε ο Γκιουλέρ, προσθέτοντας ότι τα σχέδια διακόπηκαν μετά τη σύλληψη βασικών στελεχών του ISIS.

Στην θαμμένη κρύπτη του ISIS υπάρχουν RPG, πολυβόλα, αυτόματα τουφέκια, σιγαστήρες και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών, πρόσθεσε.

Ένας πυρήνας του ISIS γνωστός ως Ομάδα Σαλαχαντίν στα Άδανα σχεδίαζε να απαγάγει Τούρκους βουλευτές και υπουργούς για να τους χρησιμοποιήσει για τις διαπραγματεύσεις για την επιστροφή κρατουμένων, αλλά το σχέδιο δεν έγινε αποδεκτό από την ομάδα, σύμφωνα με τον Γκιουλέρ.

Στην κατάθεσή του ο Γκιουλέρ είπε επίσης ότι ο ISIS σχεδίαζε επιθέσεις και δολοφονίες κατά του ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντζάρογλου, κατά του δημοφιλούς αντιπολιτευόμενου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης και πολέμιου του Ερντογάν, Εκμέρ Ιμάμογλου, κατά της θρησκευτικής μειονότητας των Αλεβιτών, κατά τουριστών, κατά της κοινότητας LGBT της Τουρκίας και  κατά της αεροπορικής βάσης Ιντσιρλίκ, στα Άδανα.

Με πληροφορίες από Ahval

Θετικός στον κορωναϊό ο Ερντογάν και η σύζυγός του: Το ανακοίνωσε ο ίδιος

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: