Καμίλα Βαλίεβα, η 15χρονη θεά του καλλιτεχνικού πατινάζ: Μοναδικά υπέροχη στο Πεκίνο [βίντεο]

File Photo: Η 15χρονη σούπερ σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ Καμίλα Βαλίεβα από τη Ρωσία, υπερίπταται κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών στο Πεκίνο. EPA, FAZRY ISMAIL




Η 15χρονη Ρωσίδα Καμίλα Βαλίεβα αποτελεί το νέο ίνδαλμα του καλλιτεχνικού πατινάζ, για πολλούς ήδη GOAT.

Στο Πεκίνο κατέκτησε, χαλαρά, το Χρυσό Μετάλλιο αλλά έγραψε ιστορία επιτυγχάνοντας για πρώτη φορά δύο τετραπλές περιστροφές της στον αέρα.

Ήδη, με το μοναδικό της ταλέντο και τη σκληρή προπόνηση έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ρωσίας και Ευρώπης το 2022, παγκόσμια πρωταθλήτρια Νεανίδων το 2020, νικήτρια του Grand Prix Junior το 2019-2020 και πρωταθλήτρια εφήβων το 2020).

Η Βαλίεβα κατέχει ήδη εννέα παγκόσμια ρεκόρ: Τον περασμένο Νοέμβριο βαθμολογήθηκε με 272,71 στο Grand Prix Junior, όταν καμία άλλη γυναίκα δεν έχει πιάσει σκορ μεγαλύτερο από το 247,59 της Αλένα Κοστόρναγια από τη Ρωσία.

Η 15χρονη αθλήτρια έγινε η πρώτη στο ομαδικό που πέτυχε τετραπλή περιστροφή, αφού άνοιξε το πρόγραμμά της με ένα τέλεια εκτελεσμένο τετραπλό Σαλτσόβ, το οποίο ακολούθησε ένα άρτιο τριπλό άξελ και ένας συνδυασμός τετραπλού και τριπλού τόλουπ. Καμία άλλη αθλήτρια δεν είχε αποτολμήσει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα.

H Βαλίεβα κατάγεται από το Καζάν, 800 χλμ. ανατολικά της Μόσχας. Από την ηλικία των τριών ετών οι γονείς της την έγραψαν σε μπαλέτο, ρυθμική γυμναστική και καλλιτεχνικό πατινάζ. Όταν η Καμίλα ήταν 5 ετών, η μητέρα της τη συμβούλεψε να διαλέξει ένα άθλημα και παρότι η επιλογή δεν ήταν εύκολη, το καλλιτεχνικό πατινάζ ήταν εκείνο που την κέρδισε.

Έναν χρόνο αργότερα η οικογένειά της μετακόμισε στη Μόσχα για να μπορέσει η κόρη τους να έχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες προπόνησης.

Στα 13 της η Βαλίεβα έγινε η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία που κατάφερε τετραπλό τόλουπ.

Δημοσιεύματα στην πατρίδα της αναφέρουν ότι η τρομερή αθλήτρια θέλει κάποια μέρα να γίνει ψυχολόγος. Στον ελεύθερο χρόνο της η Καμίλα ασχολείται με τη ζωγραφική, αλλά και το σκυλάκι της, ένα Πομεράνιαν ονόματι Λέβα, που της χάρισαν προ διετίας οι θαυμαστές της -κάποιοι από τους 280.000 followers της στο Instagram.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: