ΗΠΑ: Ποινή 100 ετών στον έφηβο που σκότωσε τα δύο αδέρφια του για να τα σώσει από την «κόλαση»

O δράστης του εγκλήματος οδηγούμενος στο δικαστήριο. Photo via Twitter @TrevorPetersTV




Σε ποινή κάθειρξης 50 + 50 ετών καταδικάστηκε ένας έφηβος για τον φόνο, το 2017, των δύο αδελφών του, της δίχρονης Ντεζρέ Μακάρτνι και του μόλις 11 μηνών Νάθανιελ Ριτζ.

Το περιστατικό είχε συμβεί στην πόλη Όσγκουντ που βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την Ινδιανάπολη των ΗΠΑ.

Ο Κρέντοβιτζ, οποίος σύμφωνα με τον δικηγόρο του έχει προβλήματα ψυχικής υγείας, είε αρχικά δολοφονήσει την ετεροθαλή αδελφή του Ντεζρέ Μακάρντι και έπειτα τον 11 μηνών (επίσης ετεροθαλή) αδελφό του Νάθανιελ.

 

Η θετή μητέρα του Ναθάνιελ, Κριστίνα Μακάρτνι, είπε την 1η Μαΐου 2017, ότι επέστρεψε στο σπίτι και βρήκε την κόρη της άψυχη. Δήλωσε επίσης ότι ο γιος της, τής είπε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ότι η Ντεζρέ «δεν ανέπνεε σωστά».

Και τα δύο παιδιά πέθαναν από ασφυξία στο σπίτι της οικογένειας, αποφάνθηκαν αξιωματούχοι. Η ΜακΚάρτνεϊ πέθανε στις 6 Μαΐου στο Νοσοκομείο Παίδων του Σινσινάτι και ο Ριτς 81 ημέρες αργότερα.

Ο Kerdowitz συνελήφθη τον Αύγουστο του 2018. Οι αξιωματούχοι λένε ότι μετά τον θάνατο του Ριτζ, ο έφηβος ομολόγησε

Όταν η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος δεν είχε προέλθει από φυσικά αίτια, τότε όλη η προσοχή τους στράφηκε στον 13χρονο, τότε Κρέντοβιτς, ο οποίος ομολόγησε λέγοντας ότι τα δολοφόνησε για «να τα γλιτώσει από κάτι σαν κόλαση».

Ο Εισαγγελέας της κομητείας Ρίπλι, Ρίτσαρντ Ερτέλ απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης, να δικαστεί ο Νίκαλας από δικαστήριο ανηλίκων και δικάστηκε κανονικά σαν ενήλικας. Ο Νίκαλας για τις δολοφονίες καταδικάστηκε σε 100 χρόνια φυλακή, 50 χρόνια για το κάθε παιδάκι που είχε σκοτώσει. Σήμερα ο Κέντροβιτζ είναι 17 ετών.

Με πληροφορίες από WTOC.COM. In.gr

Ακόμη ένας Αφροαμερικανός νεκρός στη Μινεάπολη, από σφαίρες αστυνομικού: Η οικογένεια ζητά απαντήσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: