Οικονόμου για Τσίπρα και δημόσιες συμβάσεις: Συριζαϊκή λογιστική και “αχταρμάς”

FILE PHOTO O υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Απάντηση στις δηλώσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τις αναθέσεις έργων από την κεντρική κυβέρνηση ή τους δήμους, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τσίπρας επιχειρεί “να εφεύρει αντιπολιτευτικό αφήγημα” και στο τέλος καταλήγει “σε ένα αχταρμά […] συριζαϊκής λογιστικής”.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας,  είχε κάνει λόγο για «γιουρούσι στο δημόσιο χρήμα με την σφραγίδα Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά τις δημόσιες συμβάσεις», μετά τη συνάντησή του με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, απευθύνοντας επίσης έκκληση στις  άλλες πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «στο όνομα της πανδημίας, καταχρηστικά, έγιναν 2,7 δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεις, ενώ την πανδημία αφορούσαν μονάχα 320 εκατομμύρια ευρώ» και προσέθεσε:

«Πρόκειται για γιουρούσι, για πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα με τη σφραγίδα Μητσοτάκη. Και αναρωτιέμαι: Ποιος θα διαχειριστεί τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης; Αυτή η κυβέρνηση που αξιοποιεί κάθε ευκαιρία προκειμένου να κάνει πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα δίχως να δίνει λογαριασμό; Είναι ζήτημα δημοκρατίας. Και καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση. Και βεβαίως, την κυβέρνηση να απολογηθεί στον Έλληνα φορολογούμενο».

Η απάντηση του κυβ. εκπροσώπου

“Ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να εφεύρει αντιπολιτευτικό αφήγημα, επιστρατεύει ξανά την «συριζαϊκή λογιστική» και βγάζει στο τέλος έναν αχταρμά.

Ενώ μέχρι σήμερα μιλούσε για απευθείας αναθέσεις 5 δισ. ευρώ, σήμερα το ποσόν ανέβηκε στα 7 δισ.

Οι απευθείας αναθέσεις βέβαια κατέβηκαν από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα στα 2.7 δισ. και για να φθάσει στο νούμερο που θέλει, προσθέτει και συμβάσεις των Δήμων και των Περιφερειών αλλά και κλειστούς διαγωνισμούς.

Η αλήθεια είναι ότι σύμφωνα με τα επίσημα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία του ΚΗΜΔΙΣ, στο διάστημα 2020-21 οι απευθείας αναθέσεις του κεντρικού κράτους ανήλθαν στο ποσό των 1,7 δις.

Η ανάγκη των αναθέσεων προέκυψε από τις πιεστικές συνθήκες του χρόνου στον οποίο έγιναν και τις έκτακτες συνθήκες τις οποίες αντιμετώπισε η χώρα. Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν απόλυτα νόμιμες και διαφανείς. Όλες δε οι συμβάσεις αρμοδιότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχουν λάβει την έγκρισή του. Καμία σχέση, δηλαδή, με βοσκοτόπια και με περίεργες διαδρομές εκατομμυρίων.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: