Η Κάμαλα Χάρις πάει στο Μόναχο: Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Ζελένσκι

US Vice President Kamala Harris speaks during an event at the Eisenhower Executive Office Building in Washington, DC, USA, on 14 February 2022. EPA, Oliver Contreras, POOL




Η αμερικανίδα αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα συναντηθεί το Σάββατο με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Η συνάντησή τους θα δώσει στις ΗΠΑ την «ευκαιρία» να «υπογραμμίσουν τη δέσμευσή τους στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο αξιωματούχος αυτός της αμερικανικής προεδρίας.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η Ρωσία «αύξησε» την παρουσία δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία κατά τουλάχιστον «7.000 στρατιωτικούς», ορισμένοι από τους οποίους έφθασαν εκεί χθες Τετάρτη, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, χαρακτηρίζοντας «ψευδή» την ανακοίνωση της Μόσχας πως προχώρησε στην απόσυρση κάποιων δυνάμεων.

Ο αμερικανός αξιωματούχος επέμεινε στο ότι η Μόσχα θα μπορούσε «ανά πάσα στιγμή» να διεξαγάγει κάποια επιχείρηση που θα της χρησίμευε ως πρόσχημα για να προχωρήσει σε εισβολή στην Ουκρανία και πρόσθεσε: «η Ρωσία λέει πως θέλει να βρεθεί διπλωματική λύση, αλλά οι πράξεις της υποδεικνύουν το αντίθετο».

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το AFP
Ουάσινγκτον, United States

Ψευδής ο ισχυρισμός της Ρωσίας ότι απέσυρε δυνάμεις, λένε οι ΗΠΑ: Ανέπτυξε άλλους 7.000 στρατιωτικούς στα σύνορα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: