Eurostat: Υποχώρησε στη 2η θέση στους νέους ανέργους η Ελλάδα: Μείωση της ανεργίας στην Ευρωζώνη

File Photo: Tο κτίριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) πίσω από το λογότυπο του Euro. EPA, MAURITZ ANTIN




Σε ιστορικό χαμηλό διαμορφώθηκε ο δείκτης της ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο – Η Ισπανία πήρε την «πρωτιά» από την Ελλάδα στους νέους ανέργους

Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας κατέγραψε η Ελλάδα τον Δεκέμβριο με την Ισπανία να βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης. Ειδικότερα σύμφωνα με την Eurostat το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας (13%) καταγράφηκε στην Ισπανία ενώ ακολουθεί η Ελλάδα με 12,7%. Σημειώνεται ότι η χώρα μας υποχώρησε από την πρώτη θέση στο ποσοστό ανεργίας για τους νέους κάτω των 25 ετών.

Σε επίπεδο ευρωζώνης ο σχετικός δείκτης κινήθηκε οριακά πτωτικά και διαμορφώθηκε στο 7% έναντι 7,2% τον Νοέμβριο του 2021 και έναντι 8,2% τον Δεκέμβριο του 2020. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν 7,1%.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της Eurostat, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πάολο Τζεντιλόνι, ανέφερε πως «η Ευρωζώνη ολοκλήρωσε το 2021 -τη χρονιά με τη μεγαλύτερη ύφεση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο- με το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ιστορία. Μια απόδειξη για την επιτυχία τη συλλογική μας αντιμετώπισης στην κρίση».

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 6,4% για τον Δεκέμβριο του 2021 έναντι 6,5% για τον Νοέμβριο του 2021 και έναντι 7,5% για τον Δεκέμβριο του 2020.

Στο ποσοστό ανεργίας των νέων, η Ισπανία ξεπέρασε την Ελλάδα στην πρώτη θέση, με ποσοστό ανεργίας σε άτομα κάτω των 25 ετών στο 30,6% ενώ στη χώρα μας ανέρχεται στο 30,5%. Τα αντίστοιχα ποσοστά ανεργίας για τον Νοέμβριο του 2021 ήταν στο 37% για τους νέους της Ελλάδας και στο 31,2% για τους νέους της Ισπανίας.

Με πληροφορίες από ertnews.gr, Κωσταντίνα Δημητρούλη

Ο Τζορτζ Σόρος προβλέπει οικονομική κρίση στην Κίνα: Θα ξεκινήσει από την αγορά ακινήτων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: