Επικός Θεόδωρος Σκυλακάκης: Δεν μειώνουμε τον φόρο στη βενζίνη γιατί οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης. Φωτογραφία από το Φόρουμ των Δελφών




Προφανώς δεν αποτελεί δικό του εφεύρημα αλλά ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης εντυπωσιάζει γιατί το ασπάζεται απερίφραστα.

Ο κ. Σκυλακάκης, λοιπόν, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά υποστήριξε ότι δεν μειώνεται ο ειδικός φόρος στη βενζίνη, παρότι είναι τεράστιος, γιατί τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο.

Και αντί κατόπιν λίγο να το… στρογγυλέψει, συνέχισε λέγοντας «αν μειωθούν οι φόροι στα καύσιμα θα ευνοηθούν μόνο οι πλούσιοι».

«Η κυβέρνηση δεν μειώνει τον φόρο στα καύσιμα, επειδή αυτό θα ήταν άδικο για τους φτωχούς, δεδομένου ότι αυτό το μέτρο δεν τους αφορά μιας που δεν έχουν αυτοκίνητο», είπε χαρακτηριστικά.

«Το κυριότερο όμως είναι ότι ο φόρος στα καύσιμα είναι ένας αντιστρόφως προοδευτικός φόρος. Δηλαδή τα καύσιμα τα πιο φτωχά νοικοκυριά τα χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο γιατί δεν έχουν αυτοκίνητο, ο βαρύς φόρος στα καύσιμα είναι στη βενζίνη και είναι τεράστιος αλλά τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο».

Και συμπλήρωσε: «Το μεγαλύτερο κομμάτι των συνταξιούχων, πάρα πολλοί άνεργοι δεν έχουν επίσης (σ.σ. αυτοκίνητο».

«Οπότε το να κάνουμε μία μείωση φόρου που θα ωφελεί κατά κύριο λόγο τους πιο πλούσιους και θα αφήνει απροστάτευτους τους φτωχότερους φαίνεται παράλογο» κατέληξε.

Μοιάζει απίθανο, αλλά αυτό είναι το σκεπτικό του αναπληρωτή υπουργού που προφανώς δεν θέλει απλώς να πει την αλήθεια. Ότι ο κρατικός προϋπολογισμός δεν αντέχει να χάσει τα έσοδα από τη φορολογία των καυσίμων. Τελεία και παύλα αντί να προσπαθεί να το ντύσει με ιδεολογήματα.

Προφανώς δεν έχει νόημα να θυμίσουμε για παράδειγμα ότι τα καύσιμα δεν είναι μόνον για βόλτες ή πλέον δεν είναι κυρίως για βόλτες.

Τα αυτοκίνητα αποτελούν εργαλείο δουλειάς για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, ενώ με το επίσης βαρυφορολογημένο πετρέλαιο γίνονται οι κάθε είδους μεταφορές κ.λπ., κ.λπ.

Και κάτι τελευταίο. Ούτε σπίτια έχουν οι φτωχοί, αλλά ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται…

Π.Ζ.

Στοχασμοί Τασίας Χριστοδουλοπούλου: «Κατάληψη» κράτους και δικαιοσύνης όπως το ΠΑΣΟΚ το 81 με τους πρασινοφρουρούς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: