Επικίνδυνη αλλά άχρηστη η κίνηση του Πούτιν με τα πυρηνικά όπλα, δηλώνει Αμερικανός αξιωματούχος

File Photo General view of the exterior of the US State Department EPA, MIKE THEILER




Η διαταγή του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να τεθούν σε κατάσταση συναγερμού οι ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις στη διάρκεια της εισβολής που πραγματοποιεί στην Ουκρανία συνιστά κλιμάκωση και θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα «πολύ, πολύ πιο επικίνδυνα», δήλωσε σήμερα ανώτερος αμερικανός αμυντικός αξιωματούχος.

«Βάζει ξεκάθαρα στο παιγνίδι δυνάμεις που, αν υπάρξει ένας λάθος υπολογισμός, θα μπορούσαν να κάνουν τα πράγματα πολύ, πολύ πιο επικίνδυνα», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο ίδιος χαρακτήρισε αυτή την κίνηση του Πούτιν «άχρηστη», καθώς η Ρωσία «ουδέποτε βρισκόταν υπό κάποια απειλή από τη Δύση».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, δεν θέλησε να πει αν οι ΗΠΑ πρόκειται να δώσουν μια απάντηση που να περιλαμβάνει κάποια αλλαγή θέσης αναφορικά με τις δικές τους πυρηνικές δυνάμεις.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην ικανότητά μας να αμυνθούμε και να υπερασπιστούμε τους συμμάχους και εταίρους μας. Και αυτό περιλαμβάνει τον τομέα της στρατηγικής αποτροπής», σχολίασε μόνο.

Με πληροφορίες Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Αλλάζει θέσεις όπως τα πουκάμισα: Ο Τραμπ καταδικάζει τώρα τη ρωσική εισβολή και λέει ότι προσεύχεται για τον ουκρανικό λαό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: