Έχουν πέσει όλοι πάνω στον Βούτσιτς για αλλαγή στάσης και “απογαλακτισμό” της Σερβίας από τη Ρωσία

File Photo Η Σερβία δεν προτίθεται να επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάντερ Βούτσιτς EPA/MARTIN DIVISEK




Η στάση σιωπής της σερβικής πολιτικής ηγεσίας για τις εξελίξεις στην Ουκρανία προκαλεί την δυσαρέσκεια των δυτικών χωρών και την απογοήτευση του Κιέβου.

Οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ, της Βρεταννίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας, όπως και εκπρόσωπος της ΕΕ θα συναντηθούν σήμερα με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε μία προσπάθεια να τον πείσουν να συνταχθεί με την πολιτική των Βρυξελλών.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Βελιγράδι Ολεξάντρ Αλεξάντροβιτς ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευση του και επισήμανε ότι αναμένει από την Σερβία να εκφράσει με τον έντονο τόνο την καταδίκη της Ρωσίας και την υποστήριξη της Ουκρανίας.

  • Σημειώνεται ότι στο Βελιγράδι βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση του Συμβουλίου εθνικής ασφάλειας της Σερβίας για να εκτιμηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Βούτσιτς ανήγγειλε ότι αύριο θα ανακοινώσει την στάση του για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ο πρώην πρόεδρος της βουλής Ίβιτσα Ντάτσιτς εξέφρασε την άποψη ότι η Σερβία δεν πρέπει να υποκύψει στις πιέσεις της δύσης και να γυρίσει την πλάτη στην Ρωσία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ – του Ν. Πέλπα
Βελιγράδι, Σερβία

Η Σερβία θα καταδικάσει τη Ρωσία, όταν ο Ζελένσκι καταδικάσει την ΝΑΤΟϊκή επίθεση κατά της Σερβίας, λέει ο Βούτσιτς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: