Ας μην μπερδεύεται η Μόσχα… Το NATO και οι σύμμαχοι δεν είναι αδύναμοι, απλά επιλέγουν την ειρήνη!

FILE PHOTO: NATO Secretary General Jens Stoltenberg gives a press conference. EPA, STEPHANIE LECOCQ




Του ΑΡΓΥΡΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε αυτές τις κρίσιμες ημέρες για την Ευρώπη, είναι να μην μπαίνουμε στο παιχνίδι των συγκρίσεων!

Ποιος στρατός έχει μεγαλύτερη ισχύ; Θα κερδίσει το NATO ή, η Ρωσία σε μια τέτοια καταστροφική για τον κόσμο σκέψη και σύγκριση; Η λύση όμως δεν είναι να βρούμε τον νικητή, γιατί τότε, θα είμαστε όλοι χαμένοι!

Η λύση, βρίσκεται στην ειρήνη και στην διασφάλιση της και όχι στον πόλεμο και στις μονομερείς ενέργειες. Για αυτό λοιπόν, θα ήταν καλό να γνωρίζει η αντίθετη πλευρά, που μάλλον το γνωρίζει, ότι το ΝΑΤΟ και η συμμαχία δεν είναι αδύναμη, απλά επιλέγουν την ειρήνη. Και αν οι κυρώσεις φαίνονται «χαλαρές» στο Κρεμλίνο, είναι γιατί ίσως οι ΗΠΑ, να μην θέλουν να δυναμιτίσουν και να φτάσουν «το μαχαίρι στο κόκκαλο».

Είναι κανείς αλήθεια που πιστεύει, ότι η Δύση δεν μπορεί να αναμετρηθεί στα ίσια με την Ρωσία, ή είναι κάποιος που πιστεύει πραγματικά ότι αν οι σύμμαχοι θέλουν, δεν μπορούν να καταστρέψουν την Ρωσία οικονομικά;

Οι κυρώσεις δια στόματος Προέδρου Μπάιντεν ήταν σκληρές και θα πλήξουν την Μόσχα μεσοπρόθεσμα, αλλά όχι άμεσα! Και ερχόμαστε πάλι λοιπόν, στο ίδιο ερώτημα. Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι η Ουάσιγκτον, δεν μπορεί να πλήξει οικονομικά την Μόσχα, άμεσα;

Μια τέτοια άποψη θα αποτελούσε ψευδαίσθηση, για μια χώρα σαν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της (πχ. Ην. Βασίλειο), που ελέγχουν τις χρηματαγορές!

Προσωπική άποψη είναι ότι αυτή την ώρα, την «μαύρη» ώρα για τον Ουκρανικό λαό, δεν είναι το ποιος θα κερδίσει, αλλά το πως θα σταματήσει αυτή η παράνοια της Ρωσικής εισβολής! Μιας εισβολής, που καλό θα είναι να μην ξεχνάμε πως ξεκίνησε, ως ‘’ειρηνευτική δύναμη’’ για υποστήριξη των Ρώσων αυτονομιστών και κατέληξε ως έναν επεκτατικό πόλεμο.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Ρωσία απειλεί και τις Σουηδία, Φιλανδία για την ενδεχόμενη ένταξη τους στο NATO!

Κλείνοντας και για να αντιληφθούμε ότι ο πόλεμος δεν γίνεται μόνο με στρατούς και άρματα μάχης, θα παραθέσουμε μια δήλωση που είναι ικανή να δείξει, τι μπορούν να κάνουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι στην Μόσχα, αν το θελήσουν…

«Κάποτε σκεφτόμουν ότι αν υπάρχει μετενσάρκωση, θα ήθελα να επιστρέψω ως ο Πρόεδρος ή ο Πάπας ή ένας κορυφαίος παίχτης του μπέιζμπολ. Σήμερα, όμως, θέλω να επιστρέψω ως η ομολογιακή αγορά. Αυτήν όλοι την τρέμουν!»

James Carville, πολιτικός σύμβουλος του Προέδρου Κλίντον

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Στην Μόσχα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις, για να μην “γλυκοκοιτάξουν” το μοντέλο της Ουκρανίας και άλλες χώρες!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: