Ο Πούτιν εκτός από το να σκοτώνει Ουκρανούς συλλαμβάνει και Ρώσους σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις

FILE PHOTO: Μόνος του σε κεντρικό σημείο της Αγίας Πετρούπολης διαδηλωτής κρατά πινακίδα που γράφει “όχι στον πόλεμο” νωρίς το πρωί την ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. EPA, ANATOLY MALTSEV




Αντιπολεμικές συγκεντρώσεις, κατά της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε μια σειρά από ρωσικές πόλεις, παρά τις απαγορεύσεις και τις προειδοποιήσεις της Μόσχας.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη αλλά και στο Νοβοσιμπίρσκ, με τη ρωσική αστυνομία σε κάποιες περιπτώσεις να προχωρεί  σε συλλήψεις διαδηλωτών.

  • Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη ρωσική εισβολή πραγματοποιήθηκαν σήμερα και σε πολλές πόλεις της Δύσης αλλά και ευρύτερα, από το Βερολίνο, το Παρίσι και το Λονδίνο έως και το Τόκιο της Ιαπωνίας.

Στη Ρωσία, πάντως όπως ήταν αναμενόμενο, οι αρχές προειδοποίησαν σήμερα όσους προτίθενται να προχωρήσουν σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, να μην το πράξουν.

Η λεγόμενη Ερευνητική Επιτροπή, ένα κυβερνητικό όργανο που διερευνά μεγάλα εγκλήματα, προειδοποίησε τους Ρώσους για νομικές συνέπειες για τη συμμετοχή τους σε “μη εγκεκριμένες διαδηλώσεις” που σχετίζονται με «την τεταμένη εξωτερική πολιτική κατάσταση».

Η ανακοίνωση εκδόθηκε, σύμφωνα με την Επιτροπή, μετά τις εκκλήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για διαμαρτυρία ενάντια στην απόφαση του Πούτιν να επιτεθεί στην Ουκρανία.

  • «Θα πρέπει κανείς να γνωρίζει τις αρνητικές νομικές συνέπειες αυτών των ενεργειών με τη μορφή δίωξης μέχρι ποινικής ευθύνης», ανέφερε.

Το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι θα λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει τη δημόσια τάξη».

Η Ρωσία έχει αυστηρούς νόμους για διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις συχνά καταλήγουν σε μαζικές συλλήψεις.

  • Η ανεξάρτητη επιτροπή για παρακολούθηση των δικαιωμάτων, OVD-info, ανέφερε ότι τουλάχιστον 27 άτομα συνελήφθησαν σε ολόκληρη τη Ρωσία για τη διεξαγωγή αντιπολεμικών διαδηλώσεων.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΚΥΠΕ

 

“Σταματήστε αυτήν την τρέλα”- Κινητοποιήσεις στην Ευρώπη κατά της ρωσικής εισβολής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: