Αμερικανοί βουλευτές ζητούν τερματισμό της πώλησης μαχητικών F-16 στον Ερντογάν

Τουρκικό πολεμικό αεροπλάνο F-16 C Block-40 πάνω από την Κωνσταντινούπολη. EPA, SEDAT SUNA




Δικομματική ομάδα που αποτελείται από περισσότερους από 50 μέλητης Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ,  συνέπραξε για να ασκήσει πίεση στο υπουργείο Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ, να εμποδίσουν την πώληση των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 και του εξοπλισμού αναβάθμισης στην Τουρκία.

«Σας προτρέπουμε σθεναρά να απορρίψετε το αίτημα της Τουρκίας για νέα F-16 και εξοπλισμού αναβάθμισης και να λάβετε άμεσα μέτρα για να λογοδοτήσει το καθεστώς Ερντογάν», αναφέρει η επιστολή της 4ης Φεβρουαρίου των μελών της Βουλής -συμπεριλαμβανομένων των Φρανκ Παλλόνε (Frank Pallone) και Γκας Μπιλιράκη (Gus Bilirakis)- προς τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να παράσχουν περαιτέρω υποστήριξη στον στρατό της Τουρκίας έως ότου ο τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λάβει απτά μέτρα για να σταματήσει τις αποσταθεροποιητικές του ενέργειες και τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», αναφέρουν.

Οι βουλευτές προσθέτουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να λάβουν όλα τα διπλωματικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των στοχευμένων οικονομικών κυρώσεων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Μερόπη Κυριάκου
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Δένδιας και Χίτον-Χάρις συζήτησαν το Κυπριακό, την τουρκική στάση, το Ουκρανικό και τη συνεργασία ΗΒ-Ελλάδας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: