Θετικός στον κορωναϊό ο Πατριάρχης των Σέρβων Πορφύριος: Είχε στείλει και μήνυμα στήριξης στον Τζόκοβιτς

File photo: O Πατριάρχης των Σέρβων Πορφύριος (Δ). Photo via instagram porfirije_patrijarh




Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία ανακοίνωσε ότι ο Πατριάρχης Πορφύριος βρέθηκε θετικός στον κορωναϊό.

«Ο Πατριάρχης έχει πολύ ήπια συμπτώματα της ιογενούς λοίμωξης, του έχει συνταγογραφηθεί η κατάλληλη θεραπεία και λαμβάνει όλα τα επιδημιολογικά μέτρα», αναφέρεται στην ανακοίνωσή.

Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία αναφέρει επίσης ότι, «εφόσον το αποτέλεσμα του τεστ είναι θετικό στον ιό SARS-CoV2, βάσει συγκεκριμένου πρωτοκόλλου και με την συμβουλή του ιατρού του, ο Πατριάρχης θα περάσει τις επόμενες ημέρες σε κατ’ οίκον θεραπεία».

Ο ηλικίας 60 ετών Πατριάρχης κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων, που στην Σερβία εορτάζονται στις 7 Ιανουαρίου, χοροστάτησε σε θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι ενώ προχθές παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου ίδρυσης της Σερβικής Δημοκρατίας στην πόλη Μπάνια Λούκα της Βοσνίας.

Κατά την περίοδο των εορτών στη Σερβία, δεν τηρήθηκε από την Εκκλησία το υγειονομικό πρωτόκολλο για την αποτροπή μετάδοσης του ιού. Οι ναοί ήταν γεμάτοι πιστούς και κανένας σχεδόν δεν φορούσε μάσκα προστασίας.

Θυμίζουμε ότι o Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος είχε στείλει μήνυμα στήριξης και συμπαράστασης στον ανεμβολίαστο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την σύλληψή του τενίστα στην Αυστραλία σημειώνοντας: «Εκατομμύρια Ορθόδοξοι Σέρβοι προσεύχονται για σένα όπως και εμείς».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ν. Πέλπας
Βελιγράδι, Σερβία

Ο πατριάρχης Σερβίας στηρίζει Τζόκοβιτς: «Εκατομμύρια Ορθόδοξοι προσεύχονται για σένα»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: