Θεσσαλονίκη: Πρώην δημοτικός υπάλληλος έταζε προσλήψεις και απέσπασε σχεδόν 50.000 ευρώ

File photo Αστυνομικοί της ομάδας Δίας ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Πρόσληψη σε υποτιθέμενη προκήρυξη του Δήμου στον οποίο εργαζόταν, έταζε ένας δημοτικός υπάλληλος ο οποίος εκμεταλλεύονταν την ανάγκη εργασίας άνεργων ατόμων, ο οποίος μάλιστα ζητούσε από τα θύματά του δικαιολογητικά και πιστοποιητικά.

Ο 70χρονος, ο οποίος συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες (10/1/2022) στη Θεσσαλονίκη, αποσπούσε χρηματικά ποσά από τους ενδιαφερόμενους.

Αναλυτικά, στη σύλληψη 70χρονου ημεδαπού – διωκόμενου στην περιοχή της Καλαμαριάς, προχώρησαν μεσημβρινές ώρες χθες (10-01-2022), έπειτα από μεθοδική έρευνα, αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε μία απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή τετελεσμένων και σε απόπειρα από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, με συνολικό όφελος που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, πράξεις που τελέστηκαν στη Θεσσαλονίκη από το 2004 έως το 2014.

Επίσης, παρουσιάζονταν ως διαμεσολαβητής για τη διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων σχετικών με άδειες ικανότητας οδήγησης, χωρίς να προβαίνει σε καμία ενέργεια μετά την παραλαβή των χρημάτων.

Τέλος, πείθοντας τα θύματά του σε σύναψη δανείου με σκοπό υποτιθέμενη επαγγελματική συνεργασία μαζί τους, αποσπούσε τα χρήματα του δανείου.

Από την παράνομη δραστηριότητά του, αποκόμισε το συνολικό χρηματικό ποσό των 47.657 ευρώ, από 13 παθόντες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Mε πληροφορίες από GR TIMES

Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στη Δάφνη

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: