Τελεσίγραφο από τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας στον Τζόκοβιτς: Γνήσια ιατρική απαλλαγή από το εμβόλιο αλλιώς γυρίζεις πίσω

File Photo Ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς EPA/Emilio Naranjo




Αν δεν θέλει να μπει στο επόμενο αεροπλάνο και να γυρίσει πίσω, πρέπει να αποδείξει ότι έχει γνήσια ιατρική απαλλαγή από την υποχρέωση εμβολιασμού για την Covid-19, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, προς τον πολυνίκη τενίστα, νούμερα 1 αυτή την στιγμή στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η Αυστραλία έχει εξαιρετικά αυστηρούς κανόνες όσον αφορά στην διαχείριση της πανδημίας. Ο Σέρβος τενίστας, από την πλευρά του, έχει επιλέξει να μην εμβολιαστεί, και την χθες Τρίτη γνωστοποίησε –με μήνυμα του στο Instagram– ότι έλαβε ειδική απαλλαγή από γιατρό, ώστε να μην κάνει το εμβόλιο, ως εκ τούτου θα μεταβεί κανονικά στην Αυστραλία και θα λάβει μέρος στο Grand Slam της Μελβούρνης.

Η ομοσπονδία του τένις της Αυστραλίας καθώς και η κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτώριας δήλωσαν ότι ο Τζόκοβιτς ήταν ένας από τους ελάχιστους επιτυχημένους αιτούντες μεταξύ 26 ατόμων που ζήτησαν εξαίρεση από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για να συμμετέχουν. «Περιμένουμε την παρουσίασή του και ποια στοιχεία θα μας παρέχει για να το υποστηρίξει αυτό», είπε ο κ. Μόρισον σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνεδρίαση για την αντιμετώπιση των νέων ρεκόρ λοιμώξεων από COVID στη χώρα.

«Αν τα στοιχεία του Τζόκοβιτς είναι ανεπαρκή, τότε δεν θα έχει διαφορετική μεταχείριση από κανέναν άλλον και θα μπει στο επόμενο αεροπλάνο. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Κανένας απολύτως», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο Τζόκοβιτς δήλωσε την ότι θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Αυστραλιανό Όπεν, αφού έλαβε ιατρική απαλλαγή από τον εμβολιασμό κατά της COVID-19.

Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος είχε αρνηθεί να αποκαλύψει την κατάστασή του για τον εμβολιασμό κατά του COVID-19, δήλωσε προηγουμένως ότι δεν ήταν σίγουρος αν θα συμμετείχε στο Grand Slam λόγω ανησυχιών σχετικά με τους κανόνες καραντίνας της Αυστραλίας.

«Πέρασα φανταστικό ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους μου κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και σήμερα κατευθύνομαι στην Αυστραλία με άδεια εξαίρεσης», έγραψε ο Σέρβος πρωταθλητής στο Instagram.

Η απόφαση να λάβει καθεστώς εξαίρεσης ο Τζόκοβιτς και να συμμετέχει στο Αυστραλιανό Όπεν έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Αυστραλία, όπου το 90% των πολιτών άνω των 16 ετών έχει εμβολιαστεί.

Η Μελβούρνη είχε παγκοσμίως το πιο μακροχρόνιο lockdown από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, ενώ λόγω της παραλλαγής Όμικρον τα κρούσματα έχουν ανέβει σε επίπεδα ρεκόρ.

Mε πληροφορίες από kathimerini.gr

Οργή στην Αυστραλία κατά του αντιεμβολιαστή Τζόκοβιτς: Θα παίξει στο Open με μια «σκοτεινή» ιατρική εξαίρεση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: