Στα στρατιωτικά φυλάκια, στο ακριτικό νησί των Οθωνών και στη Κόνιτσα, μετέβη το ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Εθνικής ’μυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε Επιτηρητικά Φυλάκια στην περιοχή ευθύνης της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΥΠΕΘΑ, STR




Το στρατιωτικά επιτηρητικά φυλάκια στο ακριτικό νησί των Οθωνών επιθεώρησε, νωρίς το απόγευμα, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχο Χρήστο Σιόρεντα.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη στη νήσο Οθωνοί, όπου επισκέφθηκε το ομώνυμο Επιτηρητικό Φυλάκιο του Στρατού Ξηράς, το οποίο πρόσφατα εγκαινιάστηκε (3 Αυγούστου 2021), και θεωρείται μεγάλης στρατιωτικής σημασίας για την Εθνική Ασφάλεια της πατρίδας μας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανύψωσης του ηθικού των κατοίκων του δυτικότερου σημείου της χώρας μας.

Επίσης, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των 48 πεσόντων του Υ/Β «ΠΡΩΤΕΥΣ», το οποίο βυθίστηκε αύτανδρο βόρεια των Οθωνών, στις 29 Δεκεμβρίου 1940 κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο και επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας του νησιού που στελεχώνεται από στρατιωτικό ιατρό.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο «ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΟΥ», στα ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κόνιτσας κ. Νικόλαο Εξάρχου και τους τοπικούς εκπρόσωπους του επί της μεθορίου χωριού Μολυβδοσκέπαστη.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε για την αποστολή και το έργο των Στρατιωτικών Φυλακίων, συνομίλησε με τα στελέχη και τους στρατεύσιμους και επιθεώρησε τους χώρους και υποδομές τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς συνοδευόταν από τον Διοικητή της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχο Χρήστο Σιόρεντα.

Τον υφυπουργό υποδέχθηκαν ο αντιδήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, Μίκης Κατέχης, ο πρόεδρος του τ.δ. Σπ. Φιλοκάλης.

Οι Οθωνοί είναι το μεγαλύτερο εκ του «δαντελωτού» νησιωτικού συμπλέγματος των Διαποντίων νήσων και είναι το βορειοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας.

Ο υφυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των 48 πεσόντων του Υ/Β «ΠΡΩΤΕΥΣ, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ελάχιστους μόνιμους κατοίκους του νησιού και να επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας του νησιού, που να σημειωθεί ότι στελεχώνεται από στρατιωτικό ιατρό.

Η παρουσία του κ. Χαρδαλιά στο νησί εντάσσεται στο πλαίσιο των τριήμερων επισκέψεων του σε έδρες, Σχηματισμών, Υπηρεσιών, Μονάδων και Επιτηρητικών Φυλακίων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κέρκυρα, Ελλάδα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διευκρινίζει τις δηλώσεις του Άμος Χόκσταϊν για τον EastMed: Τονίζει, όμως, ότι δεν υποστηρίζει τον αγωγό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: