Σε πανικό η Τουρκία: Φοβούνται τα “μπλε φτερά”και προκαλούν εκ τους ασφαλούς αποφεύγοντας την “επαφή”…

Τα Ελληνικά F-16 τόσο χθες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του πρωθυπουργού προς την ακριτική νησιωτική Ελλάδα, όσο και την Παρασκευή περιπολούσαν στον Ελληνικό ουρανό και αυτό δημιουργούσε ανασφάλεια στους Τούρκους πιλότους οι οποίοι έμπαιναν και έβγαιναν στον Ελληνικό ουρανό. Πηγή: hellasjournal




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Χρησιμοποιώντας πρακτικές κυνηγημένου οι Τούρκοι αεροπόροι ολοκλήρωσαν τις έκνομες αποστολές που τους είχε αναθέσει το επιτελείο τους, εντός του FIR Αθηνών και του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Σίγουρα οι πτήσεις που έκαναν οι Τούρκοι, μαζί με τις υπερπτήσεις, έδωσαν πολλές πληροφορίες στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και στον κλάδο Επιχειρήσεων του αεροπορικού Επιτελείου.

Παραβιάσεις του ενός- δυο λεπτών και ξανά πίσω στο τουρκικό FIR, δηλαδή έτσι αισθάνονται την επιτυχία οι γείτονες, το να μην φτάσουν τα «μπλε φτερά» πίσω τους και τους πάρουν την ώρα έξι. Μόνο στην περίπτωση των δυο τουρκικών F-16 που επιχείρησαν να περάσουν στο Καστελόριζο, βρήκαν τα Ελληνικά F-16 ήδη στην περιοχή και αυτό μεταφράζεται αυτομάτως σε αερομαχία, την μοναδική που καταγράφθηκε στο παραβατική δελτίο της 7η Ιανουαρίου.

  • Μάλιστα οι Τούρκοι αμέσως μετά την υπέρπτηση που έκαναν στη Ρω, έτρεξαν και πάλι στο τουρκικό FIR και εισέβαλαν ξανά στον Ελληνικό ουρανό του Αιγαίου από το ύψος της Χίου για να συνεχίσουν στην τελευταία υπέρπτηση που έγινε σε Οινούσσες και Παναγιά.

«Μπαίνουν σαν κλέφτες αλλά δεν μπορούν να αιφνιδιάσουν» λένε με νόημα στελέχη του αεροπορικού Επιτελείου που διαβάζουν μέσα από τις τακτικές των γειτόνων, πως επιδιώκουν την συνεχή ένταση στον ουρανό του Αιγαίου, ιδιαίτερα τη νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Παράλληλα στόχος τους είναι να «ψηθούν» οι νέοι αεροπόροι της TuAF καθώς οι έμπειροι παραμένουν πίσω από τα σίδερα της φυλακής του Ταγίπ Ερντογάν.

Βεβαίως οι γείτονές μας με τις παραβιάσεις έθεταν πάντα ως κύριο στόχο την φθορά της Πολεμικής Αεροπορίας και την κόπωση ιπταμένων και μηχανικών, την στιγμή που τσεκάρονται τ’ αντανακλαστικά, τυχόν αλλαγές στην τακτική και φυσικά οι διαθεσιμότητες των Ελληνικών αεροσκαφών.

  • Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στον Άη Στράτη και την ακριτική Λήμνο, που εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε ν’ ανταλλάξει ευχές για το νέο έτος και τα Θεοφάνια με τα πληρώματα επιφυλακής της 341 Μοίρας «Βέλος» στην 135 Σμηναρχία Μάχης και η παρουσία της πρώτης πολίτη της χώρας Κατερίνας Σακελαροπούλου στην Γαύδο και το φυλάκιο του Στρατού Ξηράς, εκνεύρισε την Άγκυρα και μια μέρα μετά, ξέσπασε…

Και μπορεί γι’ ακόμη μια φορά στον Ελληνικό ουρανό να φάνηκε η αριθμητική υπεροχή έναντι των τουρκικών αεροσκαφών, όπως και η ποιότητα των ιπταμένων, πλην όμως ουδείς δεν παραγνωρίζει ότι η Τουρκία γι’ ακόμη μια φορά έκανε τη δουλειά που θέλει, δηλαδή ν’ αμφισβητήσει το FIR Αθηνών, τον Εθνικό Εναέριο Χώρο αλλά και την κυριότητα των κατοικημένων- ακόμη κι αν αυτά έχουν μόνο φρουρά πάνω- νησιών στο Αν. Αιγαίο.

Σύμφωνα με Επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας που διαβάζουν την αντίπαλη τακτική, αυτή δεν αλλάζει. Οκτώ ήταν τα μαχητικά της γείτονος κι από αυτά δυο τα οπλισμένα που ενεπλάκησαν με τα Ελληνικά. Άρα τα έξι ήταν οι «λαγοί» που φρόντισαν να εξαφανιστούν όταν χτύπησε το scramble στα readiness των νησιών και την 115 Πτέρυγα Μάχης…

Οι ίδιες πηγές αναλύοντας τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της γείτονος και τη συνεχιζόμενη προκλητική ρητορική που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι αξιωματούχοι είναι πεπεισμένοι ότι η Άγκυρα επιθυμεί έναν θερμό χειμώνα, μ’ έναν θερμότερο Ιανουάριο.

Μάλιστα επισημαίνεται πως μέχρι να φτάσουν και τα πρώτα έξι Rafale F3R στην Τανάγρα, οι Τούρκοι «θ’ απασφαλίσουν», μη δεχόμενοι την υπεροπλία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα νέα δεδομένα που φέρνουν κοσμογονία στο αεροπορικό πεδίο με την προσθήκη των Rafale, την αναβάθμιση των F-16 στο επίπεδο Viper αλλά και εκείνη των 38 που από block 50 θα γίνουν Advanced++ προβληματίζει σοβαρά την Άγκυρα η οποία χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της και τον Ταγίπ Ερντογάν ν’ ανακοινώνει πως του χρόνου θα πετά αεροσκάφος 5ης γενιάς made in Turkey. Μια ανακοίνωση που τόσο ο ίδιος όσο και όλοι στο επιτελείο του γνωρίζουν πως είναι φύση αδύνατο…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΥΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Μαζί με τα «γεράκια» στην Λήμνο ο πρωθυπουργός: Tο μήνυμα ισχύος και όσα ειπώθηκαν για τα Block 50…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: