ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν ενημερώθηκε για την κυβερνοεπίθεση στην Ουκρανία

File photo Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. EPA/Oliver Contreras / POOL μέσω ΚΥΠΕ




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την κυβερνοεπίθεση στην Ουκρανία και η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της προσέφεραν τη βοήθειά τους στο Κίεβο, καθώς συνεχίζεται η έρευνα για το είδος και τις επιπτώσεις των επιθέσεων, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

«Θα παράσχουμε στην Ουκρανία οποιαδήποτε στήριξη χρειάζεται για να ανακάμψει», είπε ο εκπρόσωπος.

Λίγο νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ καταδίκασε και αυτός την κυβερνοεπίθεση η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας πολλές κυβερνητικές ιστοσελίδες.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ότι εξαιτίας μαζικής κυβερνοεπίθεσης, ο ιστότοπος του εν λόγω υπουργείου καθώς και τα sites άλλων κυβερνητικών οργανισμών τέθηκαν προσωρινά εκτός λειτουργίας.

«Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, αλλά υπάρχει μία μακρά ιστορία ρωσικών εχθρικών ενεργειών εναντίον της Ουκρανίας στο παρελθόν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Όλεχ ΝΙκολένκο, απαντώντας σε ερώτηση ποιος βρίσκεται πίσω από την  επίθεση.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Μαζική κυβερνοεπίθεση σε κυβερνητικά sites της Ουκρανίας: Προς Μόσχα δείχνει το Κίεβο, «όλοι μπορούμε να φανταστούμε» λέει η ΕΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: