Υλοποίηση της υπόσχεσης Μπάιντεν: Δωρεάν rapid test για τους Αμερικανούς μέσω ειδικής πλατφόρμας

File photo “Βρισκόμαστε σε ένα στάδιο όπου η Ρωσία μπορεί ανά πάσα στιγμή να εξαπολύσει επίθεση στην Ουκρανία», είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι EPA, Chris Kleponis, POOL μέσω ΚΥΠΕ




Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, δήλωσε πως οι Αμερικανοί θα μπορούν να παραγγείλουν δωρεάν rapid test για την ανίχνευση της Covid-19, μέσω ομοσπονδιακού ιστότοπου αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ο Λευκός Οίκος συνεργάζεται με κατασκευάστριες εταιρείες για το θέμα αυτό και εκτιμά πως οι συμβάσεις για την προμήθεια των τεστ θα έχουν υπογραφεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται πως ο Λευκός Οίκος έχει δεσμευτεί να διαθέσει 500 εκατομμύρια rapid tests σε όλους τους Αμερικανούς τον Ιανουάριο.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ξεπέρασε την Κυριακή το όριο των εξήντα εκατομμυρίων, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ως τις 16:21 (τοπική ώρα· 23:21 ώρα Ελλάδας), το πανεπιστήμιο έκανε λόγο για 60.062.077 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού.

Παράλληλα, οι καταγεγραμμένοι θάνατοι ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 έφθασαν τους 837.504, σύμφωνα με τη σχολή ιατρικής αυτή της Βαλτιμόρης, που συγκεντρώνει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

Σε απόλυτα μεγέθη, οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα από την πανδημία, με πάνω από το 15% των θανάτων και το περί το 20% των μολύνσεων που έχουν καταγραφεί σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι μολύνσεις ξεπέρασαν τα 50 εκατομμύρια τη 13η Δεκεμβρίου, τα 40 εκατ. την 6η Σεπτεμβρίου, τα 30 εκατ. την 24η Μαρτίου και τα 20 εκατ. την 1η Ιουνίου. Η πιο μολυσματική παραλλαγή Όμικρον του ιού προκαλεί νέο κύμα μολύνσεων.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Σύλληψη 72χρονου στη Νέα Υόρκη: Είχε απειλήσει να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ, τον αποκαλούσε «Χίτλερ»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: