“Η Πολεμική Αεροπορία του αύριο λέει παρών”: Tο μήνυμα του αεροπορικού Επιτελείου στην Άγκυρα

Στιγμιότυπο κατά την άφιξη των πρώτων έξι Rafale F3R στην Τανάγρα Πηγή: Πολεμική Αεροπορία




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Μ’ ένα βίντεο 6 λεπτών και 36 δευτερολέπτων το Αεροπορικό Επιτελείο στέλνει το δικό του μήνυμα απέναντι στη διάρκεια των προκλήσεων που εξαπολύει η Άγκυρα.

«Η Πολεμική Αεροπορία του αύριο λέει παρών» είναι το μήνυμα που εμφανίζεται στο τελευταίο δευτερόλεπτο του νέου βίντεο, με ορισμένα από αυτά τα πλάνα να είχαν δει το φως της δημοσιότητας όταν η HAF είχε παραλάβει το πρώτο Rafale τον περασμένο Ιούλιο.

Και η αλήθεια είναι, όπως μαρτυρούν τα ίδια τα «γεράκια» που φόρεσαν τα διακριτικά των αεροπόρων του Rafale F3R, πως το μαχητικό 4,5 γενιάς «είναι κάτι άλλο» από τα έως τώρα δεδομένα που γνωρίζουν οι πιλότοι μας αλλά κι εκείνοι που συνηθίζουν τις έκνομες ενέργειες.

Είναι το αεροσκάφος «χωρίς αντίπαλο στην περιοχή» λένε με νόημα και γνωρίζουν πως η συνέργεια του Rafale με το πυκνότερο αντιαεροπορικό δίκτυο της Ευρώπης, που διαθέτει η πατρίδα μας και υπό την προστασία του οποίου θα επιχειρεί, έχει ως αποτέλεσμα τα τουρκικά αεροσκάφη να είναι «κλειδωμένα» πάνω από τα μικρασιατικά παράλια και πριν περάσουν στο FIR Αθηνών.

  • Αξίζει όμως να επιστρέψουμε στο νέο υλικό που επεξεργάστηκε η Πολεμική Αεροπορία καθώς δείχνει μέσα σε έξι λεπτά την ιστορία που έγραψαν μηχανικοί και ιπτάμενοι στην Γαλλία, επί δέκα μήνες κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους. Εκεί που απέκτησαν τις γνώσεις για τα μυστικά του Rafale F3R, του νέου αεροσκάφους που αλλάζει τα δεδομένα στον ουρανό του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Το νέο οπτικό υλικό ξεκινά με την εργοστασιακή συντήρηση του πρώτου διθέσιου αεροσκάφους από τα συνολικά έξι πρώτα μεταχειρισμένα. Το «401» μπήκε στο υπόστεγο της Dassault για να γίνει ο εργοστασιακός έλεγχος που τα έφερε στο επίπεδο των καινούριων μαχητικών.

Εκεί το βίντεο «μαρτυρά» ότι εξ αρχής οι μηχανικοί που μετέβησαν στο Γαλλικό έδαφος έπιασαν δουλειά, με τους υπεύθυνους της εταιρείας να τους μαθαίνουν βήμα- βήμα τα πρώτα μυστικά της συντήρησης του μαχητικού που υπηρετούν για τα επόμενα περίπου 30 χρόνια στην 332 Μοίρα Παντός Καιρού.

Δέκα μήνες τα στελέχη της 332 Μοίρας θυμήθηκαν πολλές φορές τα χρόνια που είχαν περάσει στα θρανία των σχολών τους όταν μικρά παιδιά ακολούθησαν τα βήματα του Ίκαρου.

Ο μεσότιτλος ύστερα από δυο λεπτά περνά στην εκπαίδευση των αεροπόρων- μηχανικών, στα θρανία αλλά και τον εξομοιωτή, όπου ένας ίδιος μέσα στις επόμενες ημέρες θα εγκατασταθεί στην 332 Μοίρα για να συνεχιστεί και εκεί η διαρκής εκπαίδευση στο έδαφος.

Και επειδή το Rafale είναι ένα Γαλλικό αεροσκάφος στη συνέχεια μπορεί ο καθένας να παρατηρήσει πως οι Έλληνες ιπτάμενοι φορούν τις ίδιες ακριβώς αντί- G φόρμες με τους Γάλλους, της Armee de L’ Air και με αυτές εμφανίστηκαν στην Τανάγρα.

Ακολουθεί η πτήση ενός εκ των πρώτων ιπταμένων, με το Rafale βαμμένο στα Ελληνικά χρώματα και η χαρακτηριστική στιγμή είναι στο 6:19, που ο Γάλλος τοποθετεί το επίραμμα του Rafale στο μπράτσο του «γερακιού» της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου με αυτό τον τρόπο ο ιπτάμενος ονομάζεται «διαθέσιμος» στον τύπου του αεροσκάφους στον οποίο εκπαιδεύεται.

Πάντως το μήνυμα που εκπέμπει το Αεροπορικό Επιτελείο έχει και διακλαδική χροιά, διότι δεν πρέπει ν’ αμελεί κανείς πως η ένταξη στο Ελληνικό οπλοστάσιο των νέων φρεγατών Belh@rra με τους πυραύλους «one shot one kill» Aster 30, η προσθήκη των 24 Rafale F3R με τους Meteor & Scalp EG, η αναβάθμιση της ραχοκοκαλιάς των F-16 στο επίπεδο Viper, που η Πολεμική Αεροπορία φρόντισε την χρονιά που έφυγε να κάνει τις κινήσεις που πρέπει για να εξοπλιστούν με νέα έξυπνα όπλα μακρού πλήγματος, μετατρέπουν την θάλασσα, τα νησιά και τον ουρανό του Αρχιπελάγους σ’ ένα φονικό πλέγμα «αντιπρόσβασης και άρνησης περιοχής» που είναι αδιαπέραστο για τις τουρκικές δυνάμεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΥΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Το στοίχημα με την εκπαίδευση στα Rafale της 332Μ: H Τανάγρα αποκτά τον στρατηγικό ρόλο της αεροπορικής υπεροχής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: