Η απειλή του Μπάιντεν στον Πούτιν: Θα αυξήσουμε την (στρατιωτική) παρουσία μας στην Ευρώπη αν εισβάλεις..

FILE PHOTO: US President Joe Biden and first lady Dr. Jill Biden speak to families from the South Court Auditorium, on the White House grounds in Washington, DC, USA, 24 December 2021 as NORAD (North American Aerospace Defense Command) follows Santa’s journey on Christmas Eve. EPA, Ron Sachs, POOL




«Έκανα σαφές στον Πρόεδρο Πούτιν ότι θα επιβάλουμε αυστηρές κυρώσεις, και θα αυξήσουμε την παρουσία μας (Σ.Σ.: εννοεί τη στρατιωτική) στην Ευρώπη, μαζί με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ».

Αυτή την απάντηση έδωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στις διακοπές του, όταν ρωτήθηκε για τη συνομιλία του με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

  • Έχετε την αίσθηση ότι είναι λιγότερο πιθανό να εισβάλει στην Ουκρανία μετά τη συνομιλία σας; Ρωτήθηκε ο κ. Μπάιντεν και απάντησε:

«Λοιπόν, κατάλαβα ότι έχει συμφωνήσει ότι θα έχουμε τρεις μεγάλες συναντήσεις στην Ευρώπη στις αρχές και στα μέσα του μήνα… Έχει εγείρει μερικές από τις ανησυχίες του για το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Ξεκαθάρισα ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν μόνο αν υπάρξει αποκλιμάκωση… Λοιπόν, πάντα περιμένω να διαπραγματευτώ και να σημειώσω πρόοδο».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν η Ρωσία θα αντιμετωπίσει κυρώσεις στην περίπτωση που διατηρήσει τα στρατεύματα της στα σύνορα με την Ουκρανία, τόνισε:

«Δεν θα διαπραγματευτώ εδώ δημόσια, αλλά ξεκαθαρίσαμε ότι δεν μπορεί… Τόνισα ότι δεν μπορεί να εισβάλει στην Ουκρανία».

Δεν πήγε καθόλου καλά η συνομιλία Μπάιντεν-Πούτιν: Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν σκληρές προειδοποιήσεις για την Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: