Γεγονός η πρώτη διαδήλωση “μασκοφόρων” κατά της αντιεμβολιαστικής συνωμοσιολογίας: Χιλιάδες στους δρόμους του Αμβούργου [photos]

Οι πάντες με μάσκες και υπέρ του εμβολίου. EPA/FOCKE STRANGMANN




Είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο στο Αμβούργο μια απ’ τις γνωστές διαδηλώσεις κατά των μέτρων για περιορισμό του κορωναϊού.

Η συγκέντρωση απαγορεύθηκε καθώς η Γερμανία δεν έχει μπει σε φάση ύφεσης της πανδημίας με την παραλλαγή Όμικρον και ήταν βέβαιο πως μια τέτοια συγκέντρωση χωρίς μάσκες και μέτρα προστασίας θα αποτελούσε πηγή υπερμετάδοσης.

Η συγκέντρωση είχε οργανωθεί από διάφορες αντιεμβολιαστικές πρωτοβουλίες, διάφορες περίεργες φυσιογνωμίες συνωμοσιολόγων και παραλογιζόμενων λαοπλάνων, αλλά κι από ομάδες ακροδεξιάς τοποθέτησης που έχουν βρει γόνιμο έδαφος δραστηριότητας στους κύκλους αυτούς.

Λίγη ώρα νωρίτερα οργανώθηκε συγκέντρωση υπέρ της αλληλεγγύης στην διάρκεια της πανδημίας και κατά των θεωριών συνωμοσίας και ανορθολογισμού.

Όλοι οι μετέχοντες φορούσαν μάσκες και ήταν εμβολιασμένοι.

Οι φωτογραφίες το δείχνουν.

Τα συνθήματα είναι επίσης ενδεικτικά: “Εμπιστοσύνη στην επιστήμη”, “το εμβόλιο είναι ζωή”, “αλληλεγγύη”, αλλά και … “απαλλοτριώστε τον Ασκληπιό” και “πατέντες για όλους”.

Επίσης, μετέχοντες κομμουνιστές διαδηλωτές παρουσίασαν ένα πρωτότυπο σφυροδρέπανο της πανδημίας: αντί για σφυρί – μια σύριγγα εμβολίου…

 

EPA/FOCKE STRANGMANN
Πλακάτ στην διαδήλωση που γράφει: “Ο εμβολιασμός είναι ζωή”. EPA/FOCKE STRANGMANN
Και… απαλλοτρίωση του Ασκληπιού και εμβόλια για όλους με συριγγο-δρέπανο…. EPA/FOCKE STRANGMANN
Οι πάντες με μάσκες και υπέρ του εμβολίου. EPA/FOCKE STRANGMANN
EPA/FOCKE STRANGMANN

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: