Επισκόπηση του Κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης

File photo Τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων. Πηγή: ΚΥΠΕ




Τα νέα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο για αναχαίτιση της πανδημίας του κορωναϊού, τα επεισόδια μεταξύ Σύρων μεταναστών στη Χλώρακα, οι προβλέψεις για αύξηση του ΑΕΠ και οι αντιδράσεις για τις αυξήσεις στις χρεώσεις των τραπεζών είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ανακούφιση! Μη σκληρά μέτρα, που όμως σφίγγουν και άλλο τους ανεμβολίαστους…» πως περιορίζονται οι συναθροίσεις σε σπίτια, εκκλησίες και κέντρα. Αλλού αναφέρεται στην κατάσταση στη Χλώρακα και τα επεισόδια μεταξύ Σύρων μεταναστών. Επίσης γράφει πως στο σκαμνί της ΕΠΑ βρίσκονται οι τράπεζες για τις αυξημένες χρεώσεις.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Σταθερά βήματα προς τα πίσω λόγω έκρηξης της Όμικρον» γράφει πως νέα μέτρα λήφθηκαν χθες από το Υπουργικό που μας γυρίζουν πίσω στους περιορισμούς. Αλλού αναφέρει πως σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται στον ΔΗΣΥ επειδή ο ΥΠΕΞ δεν ξεκαθάρισε τη στάση του αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές. Επίσης γράφει ότι για τα έτη 2022-2024 προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ κατά περίπου 3,7% ετησίως.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Αυξάνουν αυστηρούς ελέγχους” πως σαφείς οδηγίες πήραν όλοι οι Υπουργοί στην αρμοδιότητα των οποίων εμπίπτουν οι έλεγχοι για την τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων και Διαταγμάτων. Σε άλλο θέμα γράφει για την κατάσταση στη Χλώρακα και τα επεισόδια μεταξύ Σύρων μεταναστών. Αλλού αναφέρει πως αυξήθηκαν επικίνδυνα οι υποθέσεις εμπλοκής ανήλικων Κυπρίων κοριτσιών, που είδαν πέρσι τις φωτογραφίες τους σε προσωπικές στιγμές να είναι αναρτημένες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να δέχονται απειλές ότι θα δημοσιευτούν, και πως το το 2021 οι υποθέσεις αυτές ανήλθαν στις 69.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Εκμεταλλεύονται την κρίση για μια νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων» δημοσιεύει δηλώσεις της ΓΓ της ΠΕΟ, Σωτηρούλας Χαραλάμπους, η οποία είπε πως προμετωπίδα του αγώνα είναι η κατοχύρωση βασικών ωφελημάτων. Αλλού γράφει για μέτρα χωρίς στήριξη και για τελειωτικό χτύπημα για τους χώρους εστίασης. Επίσης αναφέρει πως «τρέχει» για κάλυψη κενών με αντικαταστάτες το Υπουργείο Παιδείας.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το Υπουργικό αναπροσαρμόζει τα μέτρα για την COVID» πως με βάση τα μέτρα που αποφασίστηκαν χθες τα σχολεία επανανοίγουν τη Δευτέρα με υποχρεωτικά τεστ για τον κορωναϊό, ενώ υπάρχουν αλλαγές με τον αριθμό ατόμων που επιτρέπεται κατά τις συνάξεις. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως το γαλλικό κοινοβούλιο ανέστειλε τη συζήτηση για ένα νέο νόμο για την COVID-19 μετά τη δήλωση του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν πως θέλει να τσαντίσει τους ανεμβολίαστους. Επίσης η εφημερίδα γράφει πως η λεωφόρος Μακαρίου στη Λευκωσία άνοιξε για την τροχαία κίνηση και πάλι από την Τετάρτη.

Πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Θεοφάνεια με μέτρα στην Κύπρο: Παρουσία Αναστασιάδη και του Αρχιεπισκόπου ο καθαγιασμός των υδάτων στη Λάρνακα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: