“Ekstra” μαθήματα δημοσιογραφίας: Δημοσιεύαμε άκριτα τα κυβερνητικά στοιχεία για την πανδημία…

A long queue for a quick test in the center of Aalborg at the test site at Budolfi Church, in Aalborg, Denmark, 23 December 2021. It is free to get a quick test against covid-19 in Denmark. EPA, HENNING BAGGER DENMARK OUT




Του ΜΙΧΑΛΗ ΨΥΛΟΥ, Ναυτεμπορική

«Αποτύχαμε»! Με αυτό τον τίτλο στην πρώτη της σελίδα, η «Ekstra Bladet», η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Δανίας, θέλησε να ζητήσει συγγνώμη από τους αναγνώστες της για τα δικα της ρεπορτάζ, αναφορικά με τον κορονοϊό.

«Δημοσιεύαμε άκριτα τα κυβερνητικά στοιχεία για την πανδημία επί δύο χρόνια», γράφει η εφημερίδα στο άρθρο που υπογράφει ο πολύ γνωστός Δανός δημοσιογράφος Μπράιαν Βάικαρντ.

«Φυσικά, οι αρχές είναι πρωτίστως υπεύθυνες για την σωστή, ακριβή και ειλικρινή ενημέρωση του πληθυσμού», λέει ο Δανός δημοσιογράφος και προσθέτει: Δυστυχώς ο πληθυσμός ακούει ψέματα από τις αρχές και τους πολιτικούς.

  • Η εφημερίδα ομολογεί ότι δεν επαγρυπνούσε αρκετά, αναφορικά με τις πληροφορίες που διοχέτευαν οι αρχές για την πανδημία.

«Αποτύχαμε γιατί εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, εμείς –ο Τύπος και το κοινό– ασχολούμαστε σχεδόν σαν υπνωτισμένοι με τους αριθμούς του κορονοϊού που μας δίνουν οι αρχές σε καθημερινή βάση.

Παρακολουθούμε τις ταλαντώσεις του αριθμητικού εκκρεμούς, για τα κρούσματα, τους νοσηλευόμενους και τους θανάτους από κορονοϊό. Βλέπαμε τους ειδικούς, τους πολιτικούς την κυβέρνηση, που μας προειδοποιούσαν συνεχώς για το κοιμισμένο τέρας του Covid,κάτω από τα κρεβάτια μας. Ένα τέρας που μας περιμένει να κοιμηθούμε για να χτυπήσει μέσα στο σκοτάδι της νύχτας.

Αυτή η συνεχής εγρήγορση έχει επιβαρύνει όλους μας. Γι’ αυτό και εμείς –ο Τύπος– πρέπει να κάνουμε απολογισμό των προσπαθειών μας. Και να το παραδεχτούμε: Αποτύχαμε», γράφει η Δανέζικη εφημερίδα.

Στο άρθρο αναφέρεται ως παράδειγμα, οι εμβολιασμοί: «Τα εμβόλια αναφέρονται επανειλημμένα ως το «υπερ-όπλο» μας. Και τα νοσοκομεία μας ονομάζονται «σούπερ νοσοκομεία».

Ωστόσο, αυτά τα υπερ-νοσοκομεία φαίνεται να βρίσκονται υπό τη μέγιστη πίεση, παρά το γεγονός ότι σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός είναι εξοπλισμένος με ένα υπερ-όπλο».

Η «Ekstra Bladet» δεν είναι μια τυχαία εφημερίδα ,καθώς έχει πίσω της μια ιστορία σχεδόν 120 ετών, αφού ιδρύθηκε το 1904.Οι επισημάνσεις της δεν αφορούν φυσικά μόνο τη Δανία του Βορρά…

  • Δυστυχώς, οι κυβερνώντες σε πολλές χώρες εμμένουν στην καταστροφική τους πολιτική και αρνούνται κατηγορηματικά να παραδεχτούν τα πολυάριθμα λάθη, τα οποία έχουν σοβαρές συνέπειες.

Και το ερώτημα είναι, ποιο είναι το καθήκον του Τύπου;

Να λειτουργεί όπως όλοι θέλουμε ως φορέας ελέγχου,που θα διασφαλίζει ότι το κοινό ενημερώνεται σωστά και ολοκληρωμένα; `Η να αποδέχεται άκριτα την όποια προπαγάνδα;

Η Ekstra Bladet δίνει την απάντηση…

[email protected]

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Η «Θάτσερ» του 21ου αιώνα προ των πυλών; Ο Μπόρις Τζόνσον κοντά στην έξοδο, πληρώνει μύρια λάθη…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: