Εντοπίστηκαν στην Ελλάδα δύο κρούσματα της αχαρτογράφητης υποπαραλλαγής «Όμικρον 2»

File photo: Kοινή θέση των επιδημιολόγων είναι ότι ένας καθοριστικός παράγοντας που θα κρίνει τη σοβαρότητα της νέας υποπαραλλαγής είναι αν είναι πιο μεταδοτική. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




Δύο κρούσματα της -ακόμη αχαρτογράφητης- υποπαραλλαγής “Όμικρον 2” εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, κατά την τελευταία εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, προέρχονται από ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Η επιστημονική κοινότητα κρατά στάση αναμονής, καθώς τα νέα δεδομένα που φέρνει η νέα υποπαραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον δεν είναι ακόμα γνωστά.

Πάντως, κοινή θέση των επιδημιολόγων είναι ότι ένας καθοριστικός παράγοντας που θα κρίνει τη σοβαρότητα της νέας υποπαραλλαγής είναι αν είναι πιο μεταδοτική.

Αναφερόμενος στην εν λόγω υποπαραλλαγή ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης είπε ότι «είναι αρκετά νωρίς», καθώς δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχει η πιθανότητα μεγαλύτερης μεταδοτικότητας. Επισήμανε πάντως ότι τα εμβόλια προσφέρουν ήδη κάλυψη κατά 91% από την Όμικρον.

Από πλευράς του , ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Γιάννης Πρασσάς, συνέστησε να μην δημιουργηθεί πανικός και φόβος συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχουν ακόμη τα στοιχεία που να δείχνουν πόσο σημαντική είναι και τι ρόλο θα παίξει.

 

 Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Αδάμος Ζαχαριάδης/ΗΦ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Τα μάτια μας δείχνουν πότε θα πεθάνουμε: Τον κίνδυνο θανάτου «μαρτυρά» η βιολογική ηλικία του αμφιβληστροειδούς

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: