Δεν τα κατάφερε για μια ακόμη φορά ο Τσιτσιπάς: Ηττήθηκε 3-1 από τον Μεντβέντεφ στον ημιτελικό του Australian Open

Photo Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την ήττα του EPA/DEAN LEWINS




Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ αποδείχθηκε για δεύτερη σερί χρονιά αξεπέραστο εμπόδιο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, στον ημιτελικό του Australian Open.

Ο Έλληνας τενίστας δεν κατάφερε να βρει απαντήσεις στα πολύ καλά χτυπήματα του Ρώσου, ο οποίος έφτασε στην τελική επικράτηση με 7-6 (5), 4-6, 6-4, 6-1 σε 2 ώρες και 30 λεπτά. Ο Μεντβέντεφ θα αναζητήσει πλέον τον πρώτο τίτλο του στη Μελβούρνη (και δεύτερο συνολικά σε γκραν σλαμ) την Κυριακή (30/1), απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ, ενώ ο Τσιτσιπάς σταματά για τρίτη φορά στην τετράδα του τουρνουά και πλέον έχει 1/5 σε ημιτελικούς γκραν σλαμ.

Νωρίτερα ο Ράφα Ναδάλ επικράτησε 3-2 του Ματέο Μπερετίνι και προκρίθηκε στον τελικό.

Το ματς ξεκίνησε με τους δύο αντιπάλους να υπερασπίζονται το σερβίς τους με μεγάλη ευκολία. Τόσο ο Τσιτσιπάς, όσο και ο Μεντβέντεφ κράτησαν το «όπλο» τους με εξαίρεση το ένατο γκέιμ όπου ο Ρώσος αρχικά έφτασε σε τριπλό μπρέικ πόιντ και στη συνέχεια σε ακόμα ένα, όμως ο Στέφανος τα «έσβησε» όλα και προηγήθηκε 5-4. Τελικά το σετ έφτασε στο 6-6 χωρίς μπρέικ και οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς πέτυχε πρώτος το μίνι μπρέικ και προηγήθηκε 2-0, ωστόσο ο Μεντβέντεφ απάντησε για να ισοφαρίσει σε 4-4 και στη συνέχεια έκλεισε το σετ με νέο μίνι μπρέικ (7-5). Έτσι, με 7-6 κατέκτησε το πρώτο σετ.

 

Έξαλλος ο Μεντβέντεφ με τον πατέρα του Τσιτσιπά-«Είσαι ηλίθιος;» φώναξε στον διαιτητή-Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: