Αναμονή και κατακραυγή για το… ειδικά διασκευασμένο πόρισμα του σκανδάλου partygate: Σήμερα στα χέρια του Τζόνσον

File photo: H πρωθυπουργική έδρα στη Ντάουνινγκ Στριτ, στο Λονδίνο EPA-EFE, ANDY RAIN




Στη Ντάουνινγκ Στριτ αναμένεται να παραδοθεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίεςαπο κυβερνητικές πηγές, εντός της ημέρας, η έκθεση της Σου Γκρέι για το σκάνδαλο partygate.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία ζήτησε την Πέμπτη να υπάρξουν οι ελάχιστες δυνατές αναφορές εκ μέρους της Γκρέι σε γεγονότα που η ίδια αστυνομία εξετάζει, ούτως ώστε να αποφευχθεί δικαστική προκατάληψη.

Ετσι, το γεγονός ότι η έκθεση θα παραδοθεί και δημοσιοποιηθεί «διασκευασμένη» έχει προκαλέσει κατακραυγή στη Βρετανία και φωνές για μεθοδεύσεις με σκοπό την «αλλοίωση» του ακριβούς περιεχομένου της.

Η έρευνα, επικεφαλής της οποίας έχει τεθεί η ανώτατη δημόσια λειτουργός Σου Γκρέι, εξετάζει μια σειρά από καταγγελίες ότι υπάλληλοι, και ο Τζόνσον, παραβρέθηκαν σε πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ παραβιάζοντας τους κανόνες που οι ίδιοι είχαν επιβάλει στον γενικό πληθυσμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα ευρήματα αυτής της εσωτερικής διοικητικής έρευνας αναμένονταν να δημοσιοποιηθούν αυτήν την εβδομάδα, αλλά το χρονοδιάγραμμα αυτό ανατράπηκε όταν την Τρίτη η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου (Σκότλαντ Γιαρντ) ανακοίνωσε ότι ξεκινά παράλληλα και δική της έρευνα για κάποια από τα γεγονότα.

Αξιωματούχοι εξετάζουν με ποιον τρόπο θα δημοσιευθεί η έκθεση της Γκρέι χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ποινική έρευνα και κάποιοι βουλευτές φοβούνται ότι θα είναι λιγότερο ουσιαστική και θα προσφέρει περιορισμένη εικόνα για το τι συνέβη στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά το lockdown.

«Για τα γεγονότα που ερευνά η Μητροπολιτική Αστυνομία, ζητούμε να υπάρξει ελάχιστη αναφορά στην έκθεση της Προεδρίας της Κυβέρνησης», ανέφερε η Μητροπολιτική Αστυνομία σε ανακοίνωση. «Η Μητροπολιτική Αστυνομία δεν ζήτησε περιορισμούς για άλλα γεγονότα στην έκθεση, ούτε την καθυστέρηση της έκθεσης, αλλά είμαστε σε συνεχή επαφή με την Προεδρία της Κυβέρνησης, και για το περιεχόμενο της έκθεσης, προκειμένου να αποφευχθεί η όποια προκατάληψη στην έρευνά μας».

Με πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ο αμερικανός Αρχιστράτηγος προειδοποιεί: Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία θα προκαλούσε φρικτές, τρομερές μάχες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: