Θρίλερ στο Διάστημα: Ο Διεθνής Σταθμός άλλαξε τροχιά για να γλυτώσει σύγκρουση με… διαστημικά σκουπίδια

File Photo Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός via NASA




Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός αναγκάστηκε να προσαρμόσει την τροχιά του για να αποφύγει τη σύγκρουση με ένα κομμάτι συντριμμιών από αμερικανικό πύραυλο, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η NASA ανέβαλε έναν διαστημικό περίπατο, ο οποίος είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Τρίτη, αφού έλαβε προειδοποίηση για διαστημικά συντρίμμια για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Λίγες ώρες προτού οι αστροναύτες επιχειρήσουν να βγουν από τον ISS, η υπηρεσία ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι «λόγω της έλλειψης ευκαιρίας να εκτιμηθεί σωστά ο κίνδυνος», αποφάσισε να αναβάλει τον διαστημικό περίπατο.

 

Εκείνη τη στιγμή δεν ήταν σαφές αν η προειδοποίηση σχετιζόταν με τα διαστημικά σκουπίδια που δημιουργήθηκαν από μια ρωσική δοκιμή αντιδορυφορικής προστασίας πριν από δύο εβδομάδες, η οποία ανάγκασε τα μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού να μπουν στο διαστημόπλοιο για ασφάλεια.

Ο εξήμισι ωρών διαστημικός περίπατος πραγματοποιήθηκε αργότερα με επιτυχία την Πέμπτη, με τους αστροναύτες της NASA Τόμας Μάρσμπερν και Κέιλα Μπάρον να αντικαθιστούν μια προβληματική κεραία επικοινωνιών και να επιτυγχάνουν άλλες εργασίες «προκοπής».

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Η «εισβολή» του Πεκίνου στα ορυχεία κοβαλτίου: Στρατηγικό «ματ» σε ένα κορυφαίο γεωπολιτικό παιχνίδι [έρευνα-ανάλυση]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: