Συναγερμός για σφοδρό κύμα κακοκαιρίας – Πού θα χτυπήσει: H πρόβλεψη Κλέαρχου Μαρουσάκη [video]

File Photo Ο Μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης Screenshot via Open Tv




Ραγδαία επιδείνωση θα έχει ο καιρός το Σάββατο καθώς το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται σφοδρό ενώ πολλές περιοχές έχουν ήδη λάβει μήνυμα από το 112 που προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Το βράδυ της Παρασκευής ενισχύθηκαν νότιοι άνεμοι στον Σαρωνικό και στον Νότιο Ευβοϊκό με αποτέλεσμα τη δημιουργία υψηλών κυμάτων.

Όπως σημείωσε για το κύμα κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, από το Σάββατο έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από την περιοχή της Ιταλίας, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, που πιθανότατα θα περάσουν και τα 10 μποφόρ. Το δεύτερο κύμα θα χτυπήσει όλη τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ωστόσο η Δυτική Ελλάδα είναι αυτή που θα επηρεαστεί περισσότερο, ενώ μεγάλος είναι ο κίνδυνος και για πλημμυρικά φαινόμενα. Για αυτόν το λόγο η Πολιτική Προστασία μέσω του 112 απέστειλε την Παρασκευή προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας.  Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί σταδιακά από την Κυριακή, σημειώσε.

Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό του 112 στο Twitter υπάρχει «Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε Ιόνιο, Ήπειρο, Θεσσαλία, περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου από τα ξημερώματα του Σαββάτου».

Με πληροφορίες από ethnos.gr

13 συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για κατευθυνόμενες και ψευδείς συνταγογραφήσεις: Γιατροί και φαρμακοποιοί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: