Προϋπολογισμός Kύπρου 2022: Η Κυβέρνηση διαχειρίζεται την πανδημία με ουσιαστικά αποτελέσματα

Η Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, Σάβια Ορφανίδου, ΚΥΠΕ 4875efa7f33646048307c6ae918ef5bb




Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη διαχειρίζεται αυτή την πρωτόγνωρη πανδημία εδώ και περίπου δύο χρόνια, με ουσιαστικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των κυμάτων της πανδημίας, και με το κόστος στον τομέα της υγείας να έχει ανέλθει στα €125 εκ., πέραν του προυπολογιζόμενου ποσού για το 2021.

, ανέφερε η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Σάββια Ορφανίδου κατά την ομιλία της στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022.

Σημείωσε ότι η Κύπρος έχει προχωρήσει πολύ ικανοποιητικά στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της που είναι δικαιούχοι, μάλιστα και με την τρίτη δόση του εμβολίου, διαδικασία η οποία ενισχύεται ιδιαίτερα από τα κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης, τα walk in. Η Κύπρος, είπε, είχε από τα λιγότερα lockdowns και με τη λιγότερη διάρκεια ακριβώς επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συμμορφώνονται με τα μέτρα. Επιπλέον, η χώρα μας, ανέφερε, έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μεταδοτικότητας, αλλά και ποσοστά θανάτου αναλογικά με τον πληθυσμό.

Είπε επίσης ότι η Κύπρος είχε ήδη εφαρμόσει το ΓεΣΥ, την μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ στον τόπο μας, από τον Ιούνιο του 2019. Πρόσθεσε ότι η πανδημία που κτύπησε την χώρα μας τον Μάρτιο του 2020 λειτούργησε ως ένα «stress test» για το ΓεΣΥ αλλά και για τα κρατικά μας νοσηλευτήρια, με θετικό πρόσημο.

Σε αντίθεση με την ισοπεδωτική αντιπολίτευση του ΑΚΕΛ, είπε, στον τομέα της υγείας, τα κρατικά μας νοσηλευτήρια άντεξαν και αντέχουν στην πίεση, παρόλες τις δυσκολίες που αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν σε ότι αφορά τα θέματα της αυτονόμησης.

Είπε επίσης ότι η Κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα υγείας και αναφέρθηκε σε μια σειρά από βήματα στα οποία προχωρεί.

Αναφέρθηκε τέλος στο ιστορικό γεγονός της εκλογής της Αννίτας Δημητρίου, στο δεύτερο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτό της Προέδρου της Βουλής. Ένα άτομο νέο, ικανό, όπως ανέφερε,  το οποίο είναι και γυναίκα, και το οποίο με την εκλογή της σηματοδότησε μια νέα εποχή στα πολιτικά δρώμενα της Κύπρου, ιδιαίτερα για τα θέματα της ισότητας των δύο φύλων σε όλα τα επίπεδα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Με τον Αρμένιο Πρωθυπουργό συναντήθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο περιθώριο της Συνόδου στις Βρυξέλλες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: