Πάπας Φραγκίσκος: Πάνω από 10.000 παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία – Μήνυμα ενότητας της Κύπρου [video photo]

Photo Άφιξη Πάπα Φραγκίσκου στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου ΚΥΠΕ/Θ.ΚΕΤΤΕΝΗΣ




Μηνύματα ενότητας αλλά και μετατροπής της Κύπρου σε μια γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσεως, έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος από τον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό κατά την ομιλία του ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β΄ και των μελών της Ιεράς Συνόδου.

«Αμέτρητα πλήθη αγίων που, ενωμένοι στην Μία Ουράνια Εκκλησία, μας προτρέπουν να πλεύσουμε μαζί προς το λιμάνι που όλοι λαχταρούμε. Από ψηλά μας καλούν να κάνουμε την Κύπρο, που είναι ήδη μια γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσεως, μια γέφυρα μεταξύ Ουρανού και Γης. Ας γίνει προς δόξα της Υπεραγίας Τριάδος για το δικό μας καλό και όλων των ανθρώπων».

Με αυτά τα λόγια του έκλεισε την ομιλία του στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό, όπου είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄ και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την αρχή της δεύτερης μέρας της ιστορικής επίσκεψής του στην Κύπρο.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, αφού αναφέρθηκε στον αγώνα που διεξάγει η Κύπρος, Εκκλησία και λαός, για δικαίωση από το 1974, κάλεσε τον Πάπα Φραγκίσκο να βοηθήσει στο ζήτημα της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας, όπως είχε πράξει και ο προκάτοχος του.

«Προσβλέπουμε και στη δική Σας βοήθεια, Αγιώτατε, για περιφρούρηση και σεβασμό της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και για κατίσχυση των διαχρονικών αξιών του χριστιανικού μας πολιτισμού, οι οποίες σήμερον καταπατούνται βάναυσα από την Τουρκία», είπε.

Σημειώνεται, ότι λίγο πριν την έναρξη της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενόι άνδρα, ο οποίος προσπάθησε να εισέλθει στον χώρο με μαχαίρι, ενώ ομάδα Ορθοδόξων ζητούσε την απομάκρυνση του πάπα από την Κύπρο.

 

Αυριο στην Αθήνα, την Κυριακή στο Καρά Τεπέ

Ο Ποντίφικας, η επίσκεψη του οποίου στην Ελλάδα θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου, προσγειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 3 μ.μ. στο αεροδρόμιο της Λάρνακας της Πέμπτης, όπου δεν τον υποδέχθηκαν μόνο το Πεζικό και το Ναυτικό, αλλά και παιδιά που του τραγουδούσαν «Oh Francis, welcome to Cyprus» (μτφρ. «Ω Φραγκίσκε, καλώς ήρθες στην Κύπρο») και του φώναζαν πως τον αγαπούν.

Ο Πάπας, ο οποίος πέταξε από τη Ρώμη για πρώτη φορά με αεροσκάφος της ITA Airways, κατέφθασε στην Κύπρο με την ομάδα του και 78 δημοσιογράφους. Πριν φύγει από τη Ρώμη, ο Ποντίφικας συναντήθηκε και προσευχήθηκε με πρόσφυγες, ενώ το μεταναστευτικό αποτέλεσε σημαντικό σημείο και των δύο ομιλιών του κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της επίσκεψής του στην Κύπρο. «Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύουμε και να προάγουμε κάθε συνιστώσα της κοινωνίας, ιδιαίτερα τις μειονότητες», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο προεδρικό μέγαρο το απόγευμα της Πέμπτης, παρουσία πρέσβεων διαφόρων χωρών και Κύπριων αξιωματούχων, μεταξύ άλλων, έπειτα από μια ιδιωτική συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη.

Την Κυριακή ο Ποντίφικας θα επισκεφθεί το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο Καρά Τεπέ. Πρόκειται για την δεύτερη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο νησί της Λέσβου

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ, kathimerini.gr
Λευκωσία, Κύπρος

Συνάντηση του Πάπα με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου και την Ιερά Σύνοδο

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: