Δείτε τον Πάμπλο Εσκομπάρ να παίζει ποδόσφαιρο με τον Μαραντόνα στην «ιδιόκτητη» φυλακή του Μεδεγίν: Τον ζήτησε… δώρο για τα γενέθλιά του [video]

File photo Η συνάντηση έγινε στην La Catedral , την ιδιωτική φυλακή που χτίστηκε ειδικά για τον Εσκομπάρ και διαχειριζόταν το καρτέλ του Μεντεγίν Screenshot via YouTube video Fútbol Top




Είχε γενέθλια ο Πάμπλο Εσκομπάρ και ζήτησε τον Μαραντόνα. Κι όταν ζητούσε κάτι ο βαρόνος της κοκαΐνης όλοι έσπευδαν να του το φέρουν. Τι είχε πει ο Μαραντόνα και πώς τα άλλαξε χρόνια μετά. Το κείμενο είναι της βρετανικής Daily star.

Οι ημερομηνίες είναι κοντινές και σημαδιακές: 25 Νοεμβρίου ο Ντιέγκο Μαραντόνα άφησε την τελευταία του πνοή και η επέτειος της «φυγής» ενός μεγάλου του ποδοσφαίρου γιορτάστηκε στην πατρίδα του στην Αργεντινή, αλλά και στη Νάπολι και γιατί όχι, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ, ο διαβόητος ναρκέμπορος γεννήθηκε 1η Δεκεμβρίου και σκοτώθηκε 2 Δεκεμβρίου στα 44 χρόνια του. Τέτοιες μέρες ήταν που έγινε ένα ξεχωριστό φιλικό ματς όχι σε κάποιο γήπεδο, αλλά σε μια φυλακή που με τίποτα δεν θύμιζε φυλακή!

Ο Μαραντόνα – ο Θεός του ποδοσφαίρου για πολλούς – λέρωσε την θεία εικόνα του με τη χρήση κοκαΐνης. Ο Εσκομπάρ – Ρομπέν των Δασών για κάποιους – γέμισε τα θησαυροφυλάκια του με δολάρια από το εμπόριο κοκαΐνης. Τι άλλο κοινό είχαν οι δυο άνδρες; Μιλούσαν ισπανικά, θα μας πείτε… Όχι.

Ο Μαραντόνα κλήθηκε κάποτε από τον Δον Πάμπλο, τον Προστάτη του Μεντεγίν, να παίξει έναν φιλικό αγώνα στην ιδιωτική φυλακή La Catedral, όπου βρισκόταν σε απομόνωση (…). Και ο Ντιέγκο ούτε που το σκέφτηκε. Άλλωστε εκείνη την εποχή ήταν τιμωρημένος για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Κι όταν ο Βασιλιάς των ουσιών του έγνεψε, ο Βασιλιάς του ποδοσφαίρου έσπευσε!

Μια φυλακή αλλιώτικη από τις άλλες…

Η συνάντηση έγινε στην La Catedral , την ιδιωτική φυλακή που χτίστηκε ειδικά για τον Εσκομπάρ και διαχειριζόταν το καρτέλ του Μεντεγίν, ώστε ο Δον Πάμπλο και οι άνδρες του να εκτίσουν την ποινή που επέβαλε η κυβέρνηση της Κολομβίας έπειτα από την «κατάπαυση του πυρός» που είχε συμφωνηθεί το 1991.

Δεν υπάρχει κανένα φωτογραφικό ή οπτικοακουστικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει τη συνάντηση, παρά μόνο η μαρτυρία του ίδιου του Μαραντόνα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που δόθηκε το 2014.

Εκτιμάται ότι το φιλικό ματς της «κόκας» δόθηκε την 1η Δεκεμβρίου, ημέρα των γενεθλίων του Εσκομπάρ.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: