Ο Πρόεδρος της Κύπρου δεν μπορεί να σιωπά: Γιατί οι πρώην έμμισθοι συνεργάτες του τον κυνηγούν; Πρέπει να μιλήσει…

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε τον πρώην Επίτροπο στην Ε.Ε. και σημερινό Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας κ. Χρήστο Στυλιανίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο Λευκωσία, Κύπρος. ΓΤΠ, Σ. Ιωαννίδης




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Όσοι στην Κύπρο πιστεύουν και διακινούν το τουρκικό αφήγημα για το Κραν Μοντανά, πρέπει να το σκεφθούν ξανά. Ιδιαίτερα αυτός ο Άντρος Κυπριανού, που έχει γίνει ρεζίλι.

Ούτε οι ίδιοι οι Τούρκοι επιμένουν πλέον σε αυτό που προσπάθησαν να μας πείσουν, από τον Ιούλιο του 2017.

Ο ψευτο-«πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα εδάφη του νησιού μας είπε για να το εμπεδώσουμε ότι δεν έχει σημασία πια τι διαδραματίστηκε στο Κρανς Μοντανά, επειδή δεν πρόκειται να διεξαχθούν συνομιλίες στη βάση της ομοσπονδίας. Εδώ και πολύ καιρό, η κατοχική Τουρκία ομιλεί μόνο για την άθλια «λύση» των δύο κρατών και επιμένει σε αυτήν.

Δεν γνωρίζω αν την απαράδεκτη συζήτηση για τα δύο κράτη την ξεκίνησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και θα πρόσφεραν εθνική υπηρεσία αυτοί που θα αποκάλυπταν το πρακτικό της συνομιλίας του κ. Αναστασιάδη με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

  • Μετά τις αποκαλύψεις των πρακτικών του δείπνου του Κραν Μοντανά, δεν μπορώ να πιστεύω τους όποιους ισχυρισμούς των Τούρκων.
  • Διότι αποδείχθηκε ότι ήταν ψευδέστατοι οι ισχυρισμοί τους ότι δήθεν αποδέχθηκαν την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και την εγκατάλειψη των αναχρονιστικών εγγυήσεων τους και των «επεμβατικών» τους δικαιωμάτων.

Οπότε, και για το θέμα αυτού του «άγνωστου Χ» που ξεκίνησε την «κουβέντα» των δύο κρατών θα κρατήσω μικρό καλάθι. Θα περιμένω τα στοιχεία και τις αποδείξεις. Διότι υπάρχουν…

Θα ήταν καλό οι αναγνώστες να μελετήσουν και την συνέντευξη του τότε υπουργού των Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά, στον συνάδελφο του Φιλελεύθερου, Κώστα Βενιζέλο. Αυτό που είπε, ότι δεν αποκαλύφθηκαν στην ολότητά τους, όσα διαδραματίστηκαν στο περίφημο δείπνο πρέπει να μας προβληματίσει. Διότι, το αφήγημα της Τουρκίας τινάζεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Αντιλαμβάνομαι ότι όλα τα πρακτικά του πολύωρου δείπνου υπάρχουν. Τα Ηνωμένα Έθνη, εάν θέλουν πραγματικά να αποκτήσουν ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών, πρέπει να τα δημοσιοποιήσουν. Διότι έχουν υποχρέωση να πουν την αλήθεια. Δεν δικαιούνται άλλο να κρύβουν το κεφάλι στην άμμο.

Η Ιστορία δεν γράφεται με φήμες και πληροφορίες, που στη δημοσιογραφία δεν έχουν θέση ούτε στις εφημερίδες, αν και συνηθίσαμε να θεωρούμε «νόμιμη» τη δημοσιοποίησή τους. Η Ιστορία γράφεται μόνο με στοιχεία και αποδείξεις.

Ναι, τα απόρρητα πρακτικά του ΟΗΕ αποτελούν στοιχεία και αποδείξεις. Και ο καθένας, διαβάζοντας το πρωτότυπο έχει δικαίωμα να καταλήγει σε συμπεράσματα. Τα αρχικά έγγραφα δεν μπορούν να παραποιηθούν, όσο και να «αυτομαστιγώνεται» ο Νορβηγός Άιντα, ο οποίος ευθύνεται για τη διακίνηση του τουρκικού αφηγήματος. Πολέμησε την ελληνοκυπριακή πλευρά με βρώμικο τρόπο.

  • Ελπίζω ότι ο κ. Αναστασιάδης, που δικαιούται να λέει ότι δεν μπορούσε να συναινέσει στα όσα απαράδεκτα σχεδιάστηκαν στο Κραν Μοντανά, να θυμάται ότι συμμετείχε στην εκστρατεία δυσφήμισης του μακαρίτη Τάσσου Παπαδόπουλου, μετά από εκείνη τη συνωμοσία στο Μπούργκενστοκ της Ελβετίας.

Μαζί του σε εκείνη την εκστρατεία εναντίον της Κύπριακής Δημοκρατίας, ήταν οι σημερινοί «διώκτες» και κατήγοροι του. Μερικοί ήταν δικοί του έμμισθοι. Στη συνέχεια τους φόρτωσε στο κυπριακό κράτος. Εργάστηκαν με βρώμικο τρόπο εναντίον του τότε Προέδρου και της Κύπρου. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι κατήγγειλαν την Κυπριακή Δημοκρατία στις Βρυξέλλες, στην Ουάσιγκτον και σε άλλες πρωτεύουσες.

Εκείνο το κύκλωμα φέρει ακέραιη την ευθύνη για τον πόλεμο, που ξεκίνησε από το εξωτερικό, εναντίον του κυπριακού λαού, επειδή ελεύθερα αποφάσισε να απορρίψει το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν.

Ο κ. Αναστασιάδης βρίσκεται πλέον απέναντί τους. Ήταν φίλοι του στενοί, ήταν έμμισθοι συνεργάτες του. Μαζί τους σχεδίασε την αναρρίχηση στην εξουσία. Μαζί τους πορεύθηκε για μεγάλο διάστημα. Όταν πληροφορήθηκε ότι του έκλεψαν έγγραφα, ακόμα και για προσωπικές του υποθέσεις, δεν αντέδρασε όπως άρμοζε στην περίπτωση.

Σε ποια άλλη χώρα θα έκλεβαν κρατικά έγγραφα και προσωπικά αρχεία κάποιου προέδρου ή πρωθυπουργού και δεν θα κατέληγαν στη φυλακή;

Σε καμία κ. Αναστασιάδη. Με αποτέλεσμα οι πολίτες να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι σε «κρατούν». Δεν νοείται Πρόεδρος μίας χώρας να βρίσκεται υπό εκβιασμό. Ή να απειλείται.

  • Η επιλογή είναι μία: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να προστατεύσει το Θεσμό. Πρέπει να μιλήσει και να αποκαλύψει.

Ως γνωστό, ένα και ένα κάνουν δύο, όχι έντεκα… Ο κ. Αναστασιάδης δέχεται ασύμμετρη επίθεση από τη στιγμή που αποφάσισε να στείλει Επίτροπο στις Βρυξέλλες την κ. Στέλλα Κυριακίδου. Οι όποιες «αποκαλύψεις» με ή χωρίς εισαγωγικά ξεκίνησαν την επόμενη μέρα.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου μπορεί να δικαιώθηκε για το Κραν Μοντανά, παρά το γεγονός ότι κατέθεσε απαράδεκτες προτάσεις που αν γίνονταν δεκτές η Κύπρος θα ελεγχόταν, μετά την «όποια λύση» από την Τουρκία. Αλλά, οι πολίτες θέλουν να γνωρίζουν και έχουν δικαίωμα να μάθουν.

Ο συνεχιζόμενος εκβιασμός από τους πρώην έμμισθους συνεργάτες του, αποτελεί απειλή για την Κύπρο. Όσοι υποστηρίζουν ότι βρίσκεται αντιμέτωπος από ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε «αποστολή» μάλλον έχουν δίκιο.

Είναι αυτοί, άλλωστε, που διακίνησαν πρώτοι το τουρκικό αφήγημα για το Κραν Μοντανά…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Αναρωτήθηκε ο συνάδελφος Ανδρέας Παράσχος, στη στήλη του στον Φιλελεύθερο, πως ήξερε ο κ. Αναστασιάδης ότι θα δημοσιεύονταν τα έγγραφα του Κραν Μοντανά; Δρώντας καθαρά δημοσιογραφικά ενημέρωσα, ως όφειλα, τον ΟΗΕ και το Προεδρικό της Λευκωσίας, αναζητώντας κάποιο σχόλιο, ότι θα ξεκινήσω τη δημοσίευση των εγγράφων στον Φιλελεύθερο και στην Hellas Journal. Επίσης, ο «Φ» εξήγγειλε την Παρασκευή (19/11) που δημοσίευσε το πρώτο έγγραφο τη συνέχεια, για την Κυριακή (21/11). Συνεπώς το είπαμε. Το ήξεραν όλοι ότι θα είχαμε σειρά δημοσιευμάτων. Αυτά.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Γιατι βγάζουν τόσο μίσος για τον Πρόεδρο της Κύπρου οι πρώην συνεργάτες του; Πρέπει να πει την αλήθεια στο λαό…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: