Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για τις κορβέτες, τα αρματαγωγά και τα σκάφη ανορθόδοξου πολέμου

File Photo: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ/STR




Η ενίσχυση του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού αποτελεί εκπεφρασμένη και υψηλή προτεραιότητα της παρούσας κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η δήλωση έγινα απαντώντας πρόσφατα, στη Βουλή, σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Κορβέτες: Ευέλικτες επιχειρησιακές λύσεις στις ελληνικές θάλασσες – Η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας ως βάση κατασκευής αυτών».

«Οι ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται κάθε πρόσφορη πρόταση ή δυνατότητα, η οποία θα μπορούσε να συντελέσει στην έτι περαιτέρω αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού, με την πρόσκτηση νέων πλοίων σε συνδυασμό με την κατασκευή αυτών από την εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία», πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Αναφορικά με την προμήθεια σκαφών ανορθόδοξου πολέμου, απαντώντας σε άλλη σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Βελόπουλος με θέμα «Προμήθεια επιπλέον Σκαφών Ανορθόδοξου Πολέμου αντιστοίχων των Mark V SOC», σημείωσε ότι «κατά τον παρόντα χρόνο είναι σε εξέλιξη προγράμματα εξοπλισμού των σκαφών με επιχειρησιακά συστήματα, με σκοπό την αύξηση της μαχητικής ικανότητάς τους, ενώ παράλληλα είναι σε εξέλιξη η διερεύνηση των υφισταμένων δυνατοτήτων για τη συμπλήρωση της οροφής δομής δυνάμεων με σκάφη ανορθόδοξου πολέμου».

Τέλος, σε τρίτη ερώτηση για το Πολεμικό Ναυτικό, που κατέθεσε ο κ. Βελόπουλος, με θέμα «Αναγκαία η επαύξηση των αρματαγωγών – αποβατικών σκαφών για το Πολεμικό Ναυτικό», ο υπουργός τόνισε ότι «το ΓΕΕΘΑ έχει καθορίσει, μέσω της εγκεκριμένης από το ΚΥΣΕΑ δομής δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων 2020-2034, τις επιχειρησιακές απαιτήσεις σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού».

«Εξετάζονται», συμπλήρωσε, «όλες οι πιθανές επιλογές για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης, με σκοπό την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι «στοιχεία επί του θέματος δεν δύνανται να αποδεσμευθούν μέσω της παρούσας διαδικασίας, ως έχοντα τη διαβάθμιση του “απορρήτου”, καθότι άπτονται του εθνικού αμυντικού σχεδιασμού και της δομής δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».

«Το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνει τις ενέργειες που απαιτούνται για την υλοποίηση της δομής δυνάμεων και τη συντήρηση του υφιστάμενου υλικού, με σκοπό την επίτευξη της αποστολής του στο ακέραιο», κατέληξε, στην απάντησή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Η Πολεμική Αεροπορία το 2030, πιθανόν η δεύτερη ισχυρότερη της Ευρώπης: Ο νέος παίκτης στον ουρανό της Μεσογείου…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: