Μήνυση κατέθεσε η Δόμνα Μιχαηλίδου για τον θάνατο 25χρονου ΑΜΕΑ σε Ίδρυμα

File Photo: Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα, προσήλθε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το θάνατο του 25χρονου στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία της Θεσσαλονίκης.

Με την μήνυσή της η υφυπουργός Εργασίας ζητεί πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του 25χρονου, ο οποίος φιλοξενούνταν στη εν λόγω Δομή έχοντας διαγνωστεί με διαταραχή αυτιστικού φάσματος. Ο 25χρόνος απεβίωσε στις 30 Νοεμβρίου 2021 το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», μετά από σύντομη νοσηλεία του.

  • Ήδη η πρόεδρος της επίμαχης Δομής έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου και την τυχόν απόδοση ποινικών ευθυνών.

Όπως αναφέρεται στη μήνυση της προέδρου της Δομής, το γεγονός «έλαβε χώρα, την 28η.11.2021, περιστατικό βίας σε βάρος του εκλιπόντος φιλοξενουμένου από άλλον φιλοξενούμενο και αμελής συμπεριφορά εργαζομένου σε σχέση με το περιστατικό αυτό».

Ακόμη, η κυρία Μιχαηλίδου αναφέρει ότι η όλη υπόθεση τελεί «εν αναμονή του πορίσματος του επιληφθέντος ιατροδικαστή, από το οποίο θα προκύψουν τα αίτια του θανάτου του εκλιπόντος».

Κατά την έξοδό της από τον Άρειο Πάγο, η υφυπουργός Εργασίας σε δήλωσή της, μεταξύ των άλλων, ανέφερε τα εξής:

«Κατέθεσα σήμερα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Καμία ανοχή από την Πολιτεία, βάζουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο. Ζητάμε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με τον 25χρονο, καθώς και για τυχόν περιστατικά και με άλλα παιδιά. Η Πολιτεία είναι εδώ. Ψηφίσαμε νομοσχέδιο για πρόληψη και αντιμετώπιση της κακοποίησης. Κανείς πλέον δεν μπορεί να εργάζεται σε τέτοιες δομές χωρίς λευκό ποινικό μητρώο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/Παν. Τσιμπούκης

Βανδαλισμοί του “Ρουβίκωνα” στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ: Με τρομοκράτηση εργαζομένων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: