Ήταν μία τηλεμαχία …σούπα, οι υποψήφιοι “Κιναλιστές” είναι από προηγούμενες δεκαετίες: Το θέαμα ήταν κάπως για να “κόβεις φλέβες”

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Χάρης Καστανίδης και ο Παύλος Χρηστίδης, συμμετέχουν στο debate για την προεδρία του κόμματος με τη συζήτηση να συντονίζεται από την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, Αντριάνα Παρασκευόπουλου. ΑΠΕ ΜΠΕ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Υπερίσχυσε για μία ακόμη φορά η επαγγελματική διαστροφή ωθώντας με να παρακολουθήσω από την αρχή έως το τέλος την δύσπεπτη σούπα της «τηλεμαχίας» (λέμε τώρα…) των πέντε υποψηφίων για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ.

Πρώτη διαπίστωση είναι ότι πραγματικός κερδισμένος βγήκε ο πρίγκηψ Γεώργιος που -δίκην ακριβοθώρητης ντίβας- απέφυγε την δημόσια αντιπαραβολή με τους «πληβείους» του πράσινου λαχανόκηπου.

Δεύτερη διαπίστωση είναι ότι με αυτούς τους δελφίνους, το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ένας πολιτικός μεγάλου διαμετρήματος με τα χαρίσματα και τις αδυναμίες του, οδεύει ταχέως προς τα αζήτητα της ιστορίας. Η τηλεθέαση 4,4% στις ηλικίες 18-54 αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα της περιθωριοποίησης και καταρρίπτει πανηγυρικά τις μαιμουδιές των δημοσκόπων για…εκλογική επιρροή 45%! Εκτος και αν την διαθέτει από μόνος του ο Γιωργάκης…

  • Τρίτη διαπίστωση είναι ότι στη συγκεκριμένη παράταξη, όπως και συνολικότερα στο συστημικό κοινοβουλευτικό φάσμα της χώρας, η ξύλινη γλώσσα, θριαμβεύει και…περισσεύει. Ακόμη και εγώ που ως επαγγελματίας του χώρου, στήθηκα μπροστά στην οθόνη, κόντεψα δυό-τρείς φορές να αποκοιμηθώ.

Ως προς τις επιδόσεις των υποψηφίων, τώρα, πάντα κατά την ταπεινή μου κρίση: Τεράστια απογοήτευση ο εμφανώς «τρακαρισμένος» Ανδρουλάκης. Ενας (εντελώς) αγέλαστος, ευρώπληκτος επαρχιώτης, επαγγελματίας διαδρομιστής του Στρασβούργου, που αναμασούσε αμήχανα την λέξη «σοσιαλδημοκρατία», από την ασφάλεια των 20 χιλιάδων ευρώ που εισπράττει μηνιαίως(και τις οποίες δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αποχωριστεί ακόμη και αν εκλεγεί!)

Συγχωρέστε με, αλλά αν πρόκειται να επιλέξω βουκολικό προιόν στη πολιτική, θα προτιμήσω ανυπερθέτως τον (σχεδόν συνεπίθετο) Χαρδαλιά που αν μη τι άλλο ενσαρκώνει πειστικότερα τον ρόλο σκυθρωπού ομαδάρχη κατασκήνωσης …

Μακράν πιο «ηγετικός» και εκπαιδευμένος στους τηλεοπτικούς φακούς ο Παύλος Γερουλάνος, είπε και τρείς κουβέντες για το παραγωγικό έλλειμμα της σημερινής Ελλάδας που έβγαζαν νόημα. Αν υπήρχε χώρος για ένα μικρό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα-μπαλαντέρ, όπως δεξιόστροφα το εκφράζουν σήμερα οι «Ελεύθεροι Δημοκράτες» στη Γερμανία, ευχαρίστως θα του τον χαρίζαμε.

Αν μη τι άλλο, γιατί ο άνθρωπος δεν βιοπορίζετα ι(αποδεδειγμένα) από τον δημόσιο κορβανά. Βρίσκεται στη πολιτική ως χομπίστας και όχι ως κοράκι. Οι ιδέες του βεβαίως (ειδικά οι κορώνες για την Πολωνία και την Ουγγαρία) βαδίζουν στα αχνάρια της απεχθούς «ευρωπαικής πολιτικής ορθότητας», αλλά στο βαθμό που δεν τον πληρώνουμε εμείς για να τις εκφράζει δημόσια, μπορούμε και να τις απολαύσουμε. Τόσα και τόσα ακούμε…

Για τον Ανδρέα Λοβέρδο , τι να πω. Ελάχιστα πειστικός παρά τις αναμφισβήτητες θεατρικές ικανότητες. Η γνώριμη νεύρωση μαζί με την αγωνία να φανεί αρεστός στο παραδοσιακό ακροατήριο της …Πασοκαρίας, αλλά να κλείσει το μάτι και στο Μητσοτάκη. Γίνονται όλα αυτά μαζί; Πολύ δύσκολα όταν κι η δημόσια εικόνα είναι λερωμένη…

  • Εξαιρετικός ο Χάρις Καστανίδης, στον ρόλο ενός πολιτικού προφήτη που γεννήθηκε σε λάθος εποχή. Γλωσσοπλαστικός animateur με τέμπο και πάθος, ιδεώδης για φλογερός δημοδιδάσκαλος σε επαρχιακό λύκειο,  φοβούμαι όμως ότι δύσκολά θα βρει την ψήφο και όσων τον πρότειναν.

Συμπαθής παρουσία και ο Παύλος Χρηστίδης, έκανε, βέβαια, αδόκιμη κατάχρηση της παρακαταθήκης της Φώφης, λες και του ανήκει αποκλειστικά. Φάουλ. Αλλά για την ηλικία του  επαρκής και συγκροτημένος. Μπορεί να έχει μέλλον.

Στα μείον όμως, το κάπως άνευρο στυλ  και ο μόνοτονος τόνος ομιλίας. Να το προσέξουν αυτοί που τον «κοουτσάρουν». Βγαίνει λίγο σαν παιδί παραθρησκευτικών οργανώσεων που μοιράζει φυλλάδια, πόρτα-πόρτα.

Γενικώς το θέαμα, εκτός από τους φανατικούς του χώρου, που ασφαλώς υπάρχουν και …ζουν ανάμεσα μας, ήταν κάπως για να «κόβεις φλέβες». Γι αυτό και το απέφυγαν οι περισσότεροι Ελληνες.

Διακινδυνεύω την πρόβλεψη ότι το «νέο»(;) ΠΑΣΟΚ με όποιονδήποτε και από τους έξι αν εκλεγεί, πολύ δύσκολα θα προσεγγίσει τα υψηλά ποσοστά της αείμνηστης Φώφης, Μόνο στην απλή αναλογική και από…περιέργεια.

Διακινδυνεύω επίσης την πρόβλεψη πώς αν φιναλίστ στον δεύτερο γύρο βρεθεί ο Γιώργος, οι μισοί από τους προχθεσινούς καλεσμένους της κρατικής τηλεόρασης, θα σπεύσουν να τον στηρίξουν. Αυτό κι αν είναι εγγύηση για τον τόπο…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Η γερμανική θέση υπέρ της κατάργησης του βέτο στην Ευρώπη είναι τεράστιο λάθος: Πως θα αμυνθούν οι μικρές χώρες όπως η Κύπρος;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: