Ιταλία: Αύξηση 25% των κρουσμάτων σε 5 μέρες – Αυξάνονται οι θάνατοι και η πίεση στις ΜΕΘ

File Photo: Oι πρώτες εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα κατά της Covid-19, φαίνονται να μην έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα έναντι της Όμικρον. EPA, TINO ROMANO




Σήμερα στην Ιταλία τα νέα κρούσματα κορονοϊού είναι 16.806 και 72 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Έγιναν 679.462 διαγνωστικά τεστ, από τα οποία το 2,4% προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 698 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 5.298.

Από τις 25 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, παράλληλα, τα κρούσματα του ιού στη χώρα παρουσίασαν αύξηση 25%, όπως αναφέρει έκθεση του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe.

Στα νοσοκομεία, την ίδια περίοδο, η πίεση αυξήθηκε κατά 13,7% και κατά 22% στο σύνολο των ΜΕΘ της χώρας. Την ίδια περίοδο, οι θάνατοι παρουσίασαν αύξηση του 14%. Στο μεταξύ, το 84,6% του πληθυσμού άνω των 18 ετών έχει λάβει διπλή δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού, ενώ μια μόνο δόση έχει κάνει το 87,5%.

Σε ό,τι αφορά την τρίτη δόση, έχει εμβολιαστεί το 35% των ηλικιακών κατηγοριών για τις οποίες έχει ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Μέχρι τώρα, μόνον το 51% των πολιτών άνω των 80 ετών έχει κάνει την αναμνηστική δόση. Το ποσοστό αυτό περιορίζεται, δε, στο 21%, στην ηλικιακή ομάδα 70 με 79 ετών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ ανταπόκριση Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ιταλία Ρώμη 

Συμφωνία Μέρκελ και Σόλτς: Υποχρεωτικός για όλους ο εμβολιασμός στη Γερμανία – Σε λοκντάουν οι ανεμβολίαστοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: