Ινδονησία: Τέφρα και καπνός από το ηφαίστειο Σεμέρου καλύπτει χωριά – Εκκενώνουν οι κάτοικοι [videos]

Photo Εικόνα από την τέφρα που υψώνεται από το ηφαίστειο Σεμέρου της Ινδονησίας. Screenshot via Youtube Timepass with Christo




Συγκλονιστικές εικόνες από σύννεφα καπνού και τέφρας να καταπίνουν περιοχές, καταγράφηκαν στην ανατολική Ιάβα το Σάββατο, καθώς το ηφαίστειο Σεμέρου της Ινδονησίας εξερράγη, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να σπεύσουν σε κοντινές περιοχές, μεταξύ άλλων στο Λουματζάνγκ.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια ή τραυματισμοί, έγινε γνωστό σε μια ανακοίνωση της Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών της χώρας (BNPB), όπου πρόσθεσε πως το τοπικό της παράρτημα εγκαθιστά σκηνές για όσους απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η BNPB φαίνονται κάτοικοι της περιοχής να τρέχουν, καθώς ο καπνός και η τέφρα που υψώνονται καλύπτουν χωριά στην επαρχία Ανατολική Ιάβα.

Ηφαιστειακή τέφρα και θερμές μάζες αέρα καταγράφηκαν στην περιοχή γύρω στις 3 το απόγευμα τοπική ώρα, δήλωσε ο Αμπντούλ Μουχάρι, ένας αξιωματούχος της BNPB.

Ο Τορικούλ Χακ, επικεφαλής της περιφέρειας της Λουματζάνγκ, κοντά στο Σεμέρου, είπε στο Reuters ότι ο δρόμος και η γέφυρα που συνδέει το Λουματζάνγκ με τη διπλανή πόλη Μαλάνγκ έχουν υποστεί ζημιές.

«Είναι μια πολύ πιεστική, ταχέως εξελισσόμενη κατάσταση, από τότε που εξερράγη το ηφαίστειο», σημείωσε, προσθέτοντας πως εκκενώσεις περιοχών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το Σεμέρου είναι μεταξύ των 130 ενεργών ηφαιστείων της Ινδονησίας.

Πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τζακάρτα, Ινδονησία

Άγρια δολοφονία διευθυντή εργοστασίου στο Πακιστάν από όχλο εργατών: Τον βασάνισαν και τον έκαψαν ζωντανό κατηγορώντας τον για βλασφημία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: