Πόρτα από τη Μόσχα στον ” διαμεσολαβητή” Ερντογάν: Η Λευκορωσία δίπλα στη Ρωσία σε ένα πόλεμο με την Ουκρανία

FILE PHOTO: Russian President Vladimir Putin (front R) talks to Turkish President Recep Tayyip Erdogan (front L) during their meeting in Ankara, Turkey. EPA, ALEXEI DRUZHININ, SPUTNIK, KREMLIN POOL




Ο δικτάτορας της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο (Alexander Lukashenko) δήλωσε ότι η χώρα του θα σταθεί δίπλα στη Ρωσία, εάν ξεσπάσει πόλεμος με την Ουκρανία, αναφέρουν στην εφημερίδα Τelegraph, η Nataliya Vasilyeva και ο Roland Oliphant.

Οι δηλώσεις έγιναν καθώς το Κίεβο απηύθυνε έκκληση στη Δύση να ετοιμάσει άμεσες οικονομικές κυρώσεις εάν η Μόσχα εισβάλει, καθώς η συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα προκάλεσε ανησυχία για επικείμενη επίθεση.

Ο κ. Lukashenko κατηγόρησε το ΝΑΤΟ και όχι τη Ρωσία για την αναζωπύρωση των εντάσεων στην περιοχή. Το Minsk εξήγγειλε επίσης τη διενέργεια περαιτέρω κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με τη Μόσχα “μεσοπρόθεσμα”, χωρίς να συγκεκριμενοποιήσει πότε αυτές θα πραγματοποιηθούν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdogan) και σύμμαχος της Ρωσίας, όπως αναφέρεται, προσφέρθηκε να διαμεσολαβήσει μεταξύ Μόσχας και Κιέβου για την άμβλυνση των εντάσεων. Δήλωσε σε ΜΜΕ ότι ελπίζει “σε αυτή η περιοχή να μην επικρατήσει ο πόλεμος”.

Η Τουρκία “θα επιθυμούσε να έχει μερίδιο στη λύση αυτού [του ζητήματος] αναπτύσσοντας τις συνομιλίες αυτές με την Ουκρανία και με τον κ. Putin”, είπε.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, ωστόσο, έσπευσε να απορρίψει την τουρκική διαμεσολάβηση, επιμένοντας ότι το Κίεβο θα πρέπει να μιλήσει απευθείας με τους αυτονομιστές που υποστηρίζονται από την Ρωσία. Ο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν (Putin), ο οποίος συχνά χαρακτηρίζει τον κ. Erdogan ως προσωπικό φίλο, δεν έκανε κάποιο σχόλιο.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα Τelegraph, Nataliya Vasilyeva και Roland Oliphant – Belarus will back Russia if war breaks out in Ukraine, says Alexander Lukashenkο

Κόκκινη γραμμή για τον Πούτιν επέκταση στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία: Κατασκευάσαμε υπερηχητικό πύραυλο ανακοινώνει

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: