Επέστρεψε στην Ιταλία: Ο μικρός Έιταν, που έχασε τους γονείς του στην πτώση του τελεφερίκ στο Μοταρόνε

The Biran family, with Eitan on the right. (Courtesy from the family)




Ο μικρός Έιταν Μπιράν, έξι ετών, επέστρεψε στην Ιταλία, ογδόντα τέσσερις ημέρες μετά την μυστηριώδη μετάβασή του στο Ισραήλ, μαζί με τον παππού του, τον πατέρα της μητέρας του.

Ο παππούς του είχε έρθει στην Ιταλία για να δει τον μικρό Έιταν και τον είχε πάρει μαζί του στο Ισραήλ χωρίς την άδεια του συγγενών στους οποίους είχε ανατεθεί η επιμέλεια του παιδιού. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έκαναν επανειλημμένα λόγο για πραγματική απαγωγή.

Οι γονείς του Έιταν και το αδελφάκι του, δυο ετών, έχασαν την ζωή τους κατά την πτώση της καμπίνας του τελεφερίκ στο οποίο επέβαιναν, στην περιοχή Μοταρόνε, στις 24 του περασμένου Μαίου. Είχαν εγκατασταθεί στην Ιταλία, όπου και είχαν σκοπό να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Το εξάχρονο αγοράκι πρόκειται να επιστρέψει στο ιταλικό σχολείο και θα ζήσει με την οικογένεια της θείας του (της αδελφής της μητέρας του) ‘Αια Μπιράν.

Ολοκληρώνεται έτσι μια δικαστική διαμάχη, η οποία διήρκεσε σχεδόν τρεις μήνες. Μετά την ιταλική, και η ισραηλινή δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι ο παππούς του δεν είχε κανένα νόμιμο δικαίωμα να πάρει μαζί του τον Έιταν και ότι, λαμβάνοντας υπόψη αποκλειστικά το συμφέρον και την ψυχολογική ισορροπία του παιδιού, θα πρέπει να μεγαλώσει στην Ιταλία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Italy

Στην Βουλγαρία νέος πρόεδρος της Βουλής ο Νίκολα Μίντσεφ, ο δικηγόρος και μέλος του “Συνεχίζουμε την αλλαγή”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: